Underbara illustrationer från fiskrens design

Jag nämnde ju att vi inte kom hem tomhänta från vårt besök hos vic&mic. Både Jesper och jag är svaga för små figurer med mycket personlighet och vi föll handlöst för Petras djur från fiskrens design. Jag valde illhärliga disktrasor och Jesper hittade en tändsticksask som han inte kunde stå emot. Besöker man hemsidan kan Läs Mer »

Underbara illustrationer från fiskrens design

Jag nämnde ju att vi inte kom hem tomhänta från vårt besök hos vic&mic. Både Jesper och jag är svaga för små figurer med mycket personlighet och vi föll handlöst för Petras djur från fiskrens design. Jag valde illhärliga disktrasor och Jesper hittade en tändsticksask som han inte kunde stå emot. Besöker man hemsidan kan man köpa massor med andra fina grejer.

  
Foto: :.sara

Tjejen bakom pennan, mamma till fiskrens design och alla fina figurer, heter Petra Svanbäck och har ritat i hela sitt liv. Idén till företaget fick hon när hon i brist på gå-borts-present gjorde en av sina numera storsäljande tändsticksaskar och gav bort. Resten är historia som man brukar säga.

Det som gör illustrationerna så härliga är att man riktigt kan se att figurerna har egna personligheter vilket direkt inbjuder till fantasier om vad de egentligen har för sig.
Min personliga favorit är draken Dan, mest för han är så söt [Bettan å´ Bibbi, hajarna som skolkade från simskolan är också coola]. Jespers absoluta favvo är Pia pingvin. Klicka på länkarna om du vill läsa om deras egentliga bakgrund.

   
Bilder: fiskrens.com med tillåtelse från Petra Svanbäck


Inga kommentarer på "Underbara illustrationer från fiskrens design"

 1. Martina skriver:

  Vilka söta disktrasor, jag är ju mycket för sådant barnsligt söta saker!

 2. Nikolaisigrun skriver:

  Perfect site with convenient navigation. The design also pleases. Thanks!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »