Favorit i repris: laxpasta

  Foto: :.sara z Idag avnjöt vi den till lunch. Så smaskigt! Jag har bloggat om det förut, men det är ett så lätt och smaskigt recept att det tål att upprepas: c:a 4 port. 200 g kallrökt skivad lax 2 dl matlagningsgrädde 2 dl mjölk färsk basilika [går även bra med frusen hackad] salt Läs Mer »

Favorit i repris: laxpasta

 
Foto: :.sara z

Idag avnjöt vi den till lunch. Så smaskigt! Jag har bloggat om det förut, men det är ett så lätt och smaskigt recept att det tål att upprepas:

c:a 4 port.

 • 200 g kallrökt skivad lax
 • 2 dl matlagningsgrädde
 • 2 dl mjölk
 • färsk basilika [går även bra med frusen hackad]
 • salt & peppar
Värm grädden och mjölken i lämplig kastrull [en teflongryta är perfekt]. Smaksätt med salt och peppar. Hacka eller klipp basilikan [illsmidigt annars att klippa bladen i ett glas eller en kopp]. Toppred såsen med lite mjöl och en del av mjölken så att den tjocknar till lite. Skär laxen i bitar och värm på den i såsen, avsluta med att röra ner den hackade basilikan. Servera med superfina jättemakaroner från DeCecco och krispiga grönsaker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

En smaksak

 • Långt ifrån lagom

  Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

 • Lunchlättast i stan

  Jag sitter och önskar mig upp till Formex-mässan som öppnade igår. I år valde jag att inte åka men nu när mässan är igång för fullt är det inte utan att jag ångrar mig lite. Nåväl, det är främst möten med bloggkollegor och vänner som lockar, själva utbudet går det ju rätt bra att snappa Läs Mer »

 • Hög igenkänningsfaktor

  De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

 • Äppelpajs-glass

  Igår när Lisa och Marcus var här åt vi årets första kräftor. De godaste svenska Vätternkräftorna jag ätit. Till efterrätt blev det färskostglass med smak av äppelpaj. Ett recept av Elisabeth Johanssons, en grym matstylist jag f ö haft nöjet att dela kök med när jag jobbade för Ikea i vintras. Recepten finns i hennes Läs Mer »