Fönsterlampor

Har ni, liksom jag, varit med om att när man flyttar så passar vissa grejer liksom inte på det nya stället. Det är för långt, för brett eller har för kort sladd etc. Kanske har ni även ett sånt där hopplös nödlösning någonstans som blev uppslängt i alla hast och sedan flera veckor senare (mååånga Läs Mer »

Fönsterlampor

Har ni, liksom jag, varit med om att när man flyttar så passar vissa grejer liksom inte på det nya stället. Det är för långt, för brett eller har för kort sladd etc.
Kanske har ni även ett sånt där hopplös nödlösning någonstans som blev uppslängt i alla hast och sedan flera veckor senare (mååånga veckor) ser det fortfarande lika illa ut men hemmablindheten gör att man inte irriterar sig på det tillräckligt för att göra något åt det?

En sådan nödlösning har nu figurerat i vårat vardagsrum i, hmmm i runda slängar, euuhhmm femtio veckor!! I nästan ett år har den där hiskeliga upphängningen på s-krokar i-hakade i persiennen irriterat mig. Så igår, äntligen, blev det andra bullar.

Jag älskar textilsladdar och varje ny lampa som äntrar hemmet pimpar jag med en textilsladd i passande kulör. I senaste numret av Sköna Hem såg jag denna variant av upphängning och bestämde direkt att det var ju en sån modell vi skulle ha i det som tidigare var "skämsfönstret".


Sagt och gjort. Material inhandlades och min grundkurs i ellära kom väl till pass.

Före: (rodnar)

efter:

Till detta lilla projekt behövdes följande:

3 m svart textilsladd
2x svart lamphållare
2x svart dragavlastare
2x stickpropp
2x klar glödlampa

Alltsammans kostade 388:- på Elkedjan och tog knappt ett par timmar att svira ihop.
Det går inte en timme vid tv:n utan att jag tittat på lamporna minst sjuttielva gånger…
Jag tycker de är illfina!


Foto: sara z (första bilden är faximil Sköna Hem 11/2008)


Inga kommentarer på "Fönsterlampor"

 1. Johanna.B skriver:

  Nej vilken snygg lösning! Den ska jag tipsa min mor om, behöver lampor ovanför matbordet på landstället men har inte kommit på något bra.

  Och det blev ju något snyggare än förut 😉

  Kram

  /Johanna

 2. Johanna.B skriver:

  Vill se dina loppisfynd förresten!!

  Kram

  /Johanna

 3. Emilia skriver:

  Wow.. kanonfint stumpan!! Du är så duktig!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »