Snygg förpackningsdesign – ICA

Förpackningsdesign är inget att underskatta, det kan ju t o m vara avgörande vid val av en produkt. För mig är nog förpackningen minst lika viktig som innehållet. Ica’s nya yoghurtförpackning fångade mitt öga vid veckans storhandling. Fina färger, stilrent mönster och en läcker detalj med det svängda hörnet avgjorde bytet av frukostleverantör (har ätit Läs Mer »

Snygg förpackningsdesign – ICA

Förpackningsdesign är inget att underskatta, det kan ju t o m vara avgörande vid val av en produkt. För mig är nog förpackningen minst lika viktig som innehållet.
Ica’s nya yoghurtförpackning fångade mitt öga vid veckans storhandling. Fina färger, stilrent mönster och en läcker detalj med det svängda hörnet avgjorde bytet av frukostleverantör (har ätit Arlas mildyoughurt i mååånga år).
Smaken var inte dum den heller så jag tror det är en "keeper". Dessutom är det så mycket roligare att duka när förpackningen är så snygg att den lyser upp frukostbordet.


Foto: Sara Zetterström

Notis: Jag upplever att mina bilder ser orange ut i de röda partierna, vilket de inte göt i photoshop? Ser ni samma sak? Dags att kalibrera om pluppen kanske…


Inga kommentarer på "Snygg förpackningsdesign – ICA"

 1. Jag väljer ofta produkter efter utseendet på förpackningen. Så som sagt, förpackningsdesign är icke att underskatta. (Och svar ja… jag ser också att bilderna är orange i de orange partierna.)

  Trevlig helg!

 2. BLAFREBLOGGEN skriver:

  Mye fint på bloggen din! Ønsker deg en fin helg 🙂

 3. Emilia skriver:

  Hej hopp! Tycker din dröm var mycket läskig!!! Fast ibland känns det nästan som det töjs ut på det viset. Nu kan man känna en armbåde som drar runt på hela framsida, inte bara en puff liksom. Nu börjar det bli så spänt runt navlen att den nästan är vit.. not so snyggt… uttöjning så det räcker alltså!

  Appropå Icas yoghurt… den är väl inte ny heller.. eller?? Jag har ju köpt den förpackningen jättelänge.. säkert ett år! 🙂 Eller är jag knäpp! Fin är den iaf!!

 4. Emma Nilsson skriver:

  Hej!

  Du har blivit nominerad på min blogg.

  En blogg i min smak…jag klickade runt o hamnade här. Helt klart värd en nominering=) Pay it forward

 5. Anna-Karin skriver:

  Japp de drar nog lite åt orange på min skärm, men det gör ju inte mig något 🙂

  Håller helt med att förpackningar kan vara avgörande, varför skulle man annars köpa Blossas årgångsglögg.

 6. Johanna.B skriver:

  Riktigt fin! Jag måste nog erkänna att jag ofta köper mat och annat efter förpackning. Värst är jag nog när det kommer till böcker..

  Kram

  /Johanna

 7. Johanna.B skriver:

  Du har fått en utmärkelse av mig! 🙂

  Kram kram

  /Johanna

 8. Vera skriver:

  Ja men så klart att man handlar lite grann med ögonen oxå – och en snygg förpackning kan ju faktiskt avgöra om man köper produkten eller inte.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »