Julen i bilder

Efter en lååång julledighet från bloggen sitter jag nu åter framför tangentbordet. Frånvaron var från början inte självvald eftersom bilduppladdningen strulade, men sen, ja då tog helt enkelt julhysterin över. Efter en helg fylld av pyssel, julklappsinköp och festliga avsked tog Jesper och jag den fullpackade bilen, samt kusin med sambo (all cred till Volvo, Läs Mer »

Julen i bilder

Efter en lååång julledighet från bloggen sitter jag nu åter framför tangentbordet. Frånvaron var från början inte självvald eftersom bilduppladdningen strulade, men sen, ja då tog helt enkelt julhysterin över.

Efter en helg fylld av pyssel, julklappsinköp och festliga avsked tog Jesper och jag den fullpackade bilen, samt kusin med sambo (all cred till Volvo, som lyckas göra lilla minibilen C30 såpass rymlig..) och körde upp till vårat ursprungs Sörmland. Dagarna som där följde innebar en natt på varje ställe och om jag säger att vi var borta i sex dagar kan ni ju räkna ut hur många orter/släkt/familj/vänner som besöktes och hur många gånger vi blåste upp luftmadrassen (gällande madrassen "skarvade" jag lite, vissa ställen erbjöd enormt mycket husrum och egen säng…).

Julfirande på två ställen, midnattsmässa i Nyköping, inflyttningsmiddag i Kvicksund, släktträff i Malmköping, mellandagsshopping och syskonhäng i Norrköping… allt i en härlig blandning. Inte undra på att vi kom hem lite utmattade.

Här kommer några bilder från veckorna som varit; Julpyssel med bl. a kokbok av underbara Leila. Om inte annat fantastisk kvällslektyr – A piece of cake – köp den! Årets adventsljusstake med sina spinkiga röda hjärtan, egengjorda ljus i sötsöta kaffekoppar, det traditionella julkortet – vi tioårsjubilérade, detta år som Arn, julklappsspelet – presenthysterins räddning! Svärfars årliga pepparkakshus och bästa gå-borts-kvasten tulpaner. Sista bilden från (för mig nya) kvarteret Knäppingen i Norrköping där många härliga inredningsbutiker och fina fiket Bagarstugan ligger. Detta fik med skitsnygg logga och mysig miljö i flera våningar hade dessutom sju härliga ljuskronor från IKEA hängande i trädet på uteserveringen, tyvärr fick jag inte se när de lyste.

Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Julen i bilder"

 1. Martina skriver:

  knäppingsborg är så mysigt:) Och ännu mysigare när det är mörkt.. eller varmt o somrigt;)


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »