Kan du göra en rosett, kan du slå en knut så lätt…

Efter förra inlägget fastnade jag lite i bandträsket. Jag tror att det är pysselgenen i mig som gör mig så svag för band i alla dess former: dekorationsband, snoddar, tampar, snören och slingor. Det finns massa band som jag har svårt för t ex. de som är ryschiga eller allmoge är jag inte värst förtjust Läs Mer »

Kan du göra en rosett, kan du slå en knut så lätt…

Efter förra inlägget fastnade jag lite i bandträsket. Jag tror att det är pysselgenen i mig som gör mig så svag för band i alla dess former: dekorationsband, snoddar, tampar, snören och slingor. Det finns massa band som jag har svårt för t ex. de som är ryschiga eller allmoge är jag inte värst förtjust i, men övervägande gillar jag de flesta och särskilt de med prickar på! Snacka om att jag var som ett barn i en godisbutik när jag gick in i monter C.18.30 på Formex. Strelitzia Decor har band för alla tillfällen, tyvärr känns hemsidan rätt tunn om man ser till utbudet som presenterades på mässan. Vårens trendfärg gul fanns såklart.


Foto: Sara Zetterström/ Little Miss Fix It


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »