Rainman – design Matilda Sundén Ringnér

I somras åkte jag nästgårds, och spanade in examenarbetena från klassen under mig på Designhögskolan i Pukeberg. En produkt jag verkligen fastnade för var Matildas karaff, och nu finns den i produktion! Rainman är en lekfull blandning av en vattenkanna och en dekanter tycker jag. Det var extra spännande att höra om designprocessen hur de Läs Mer »

Rainman – design Matilda Sundén Ringnér

I somras åkte jag nästgårds, och spanade in examenarbetena från klassen under mig på Designhögskolan i Pukeberg. En produkt jag verkligen fastnade för var Matildas karaff, och nu finns den i produktion! Rainman är en lekfull blandning av en vattenkanna och en dekanter tycker jag. Det var extra spännande att höra om designprocessen hur de nästan slet sitt hår för att få strålarna att strila fint isär även under mindre tryck (ni som vattnat blommorna i trädgården någon gång vet hur strilarna liksom kan tova ihop sig till en klumpig stråle från vattenkannan), och hur de till slut lyckades. Jag har alltid gillat Matildas grejer, hon ritar sådära naivistiskt som jag är förtjust i. Spana särskilt in teckningen av mormors bestick, så himla fin! Just ja, nu produceras Rainman under Skrufs glasbruk ock kan köpas på Deskstore för 430:-.


Foto: bilder publicerade med tillåtelse av Matilda Sundén Ringnér


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »