Designprins nummer två

Jag fick en pressrelease igår om att prins Carl-Philip gjort silverbesticken CPB 2091 för Mema/GAB (som ägs av, det för mig lite mer kända, Gense). Siffrorna står för årtalet och att det är serie nr 1. Orättvist eller ej men jag har svårt att ta kungabarnens karriärer på allvar och dömer ganska hårt eftersom de Läs Mer »

Designprins nummer två

Jag fick en pressrelease igår om att prins Carl-Philip gjort silverbesticken CPB 2091 för Mema/GAB (som ägs av, det för mig lite mer kända, Gense). Siffrorna står för årtalet och att det är serie nr 1. Orättvist eller ej men jag har svårt att ta kungabarnens karriärer på allvar och dömer ganska hårt eftersom de ges helt andra förutsättningar att lyckas än "vanligt folk" varför det är svårt att utröna om det handlar om verklig talang och slit eller om möjligheter och goda kontakter (säkert en blandning och jag säger inte att min skepsis är befogad). Vare sig han är född med silversked i mun (förlåt vitsen) eller ej så gillar jag den här serien skarpt. Jag tycker att man ser att kniv, gaffel och sked verkligen hör ihop och fomen är urläcker! Tyvärr tror jag att handtagen är för smala för att jag skulle älska ergonomin, men jag skulle verkligen vilja känna på dem. Det är roligt att Carl-Philip Bernadotte går i sin farfars bror Sigvards fotspår och jag hoppas få se mer av CPB prylar i framtiden.

Foto: pressbilder från Gense


Inga kommentarer på "Designprins nummer två"

 1. Anna-Karin skriver:

  Håller med dig där Sara, här är det nog namnet mer än designen som säljer. Men utseendet är det väl inget fel på.Tyvärr tror inte heller jag att dom ligger sådär jättebra i handen. Sedan är inte silverbestick min grej, gillar inte att putsa. Det finns så otroligt mycket fina bestick i rostfritt av god kvalitét att köpa idag. Här hemma har vi både vardagsbstick och finbestick i rostfritt från WMF som har hur mycket design som helst att välja på.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »