Rutigt på tapeten

Efter att ha fått blodad tand av tapetseringen på jobbet är jag nu sugen på att liva upp sovrummsväggarna. Idag är där en neutral, beige och mönsterlös vävtapet och både jag och Jesper har en längre tid diskuterat olika rutiga tapeter som skulle förstärka den moderna lite New Port-aktiga stilen vi vill ha i sovrummet. Läs Mer »

Rutigt på tapeten

Efter att ha fått blodad tand av tapetseringen på jobbet är jag nu sugen på att liva upp sovrummsväggarna. Idag är där en neutral, beige och mönsterlös vävtapet och både jag och Jesper har en längre tid diskuterat olika rutiga tapeter som skulle förstärka den moderna lite New Port-aktiga stilen vi vill ha i sovrummet. De enda jag har hittat som är i närheten av det vi letar efter är dessa tre Ralph Lauren-tapeter från Engelska Tapetmagasinet. Har du något tips om fler rutiga tapeter? Bilderna är lite missvisande dova tror jag, men vilken tycker du är snyggast?
                 
Foto: bilder från Engelska Tapetmagasinet


Inga kommentarer på "Rutigt på tapeten"

 1. Anna-Karin skriver:

  Jag tycker nog personligen bäst om de två nedersta, men det beror ju på hur det ser ut i rummet för övrigt med möbler, ljus och så mycket annat.

 2. Big Sis skriver:

  Den gråa var ju galet snygg…..efter den den bruna…Läckert!!

 3. Kattis skriver:

  Ralph Laurens blåvita tapet (om det är den på bilden) gör ju sig himla bra tillsammans med den marina stilen med mycket vitt. 🙂 Apropå RL-tapeter så är jag svag för den med skissade blå segelbåtar på, skulle gärna ha den på landet i stugan men där finns bara vit panel överallt, kanske kan rama in den istället, eller måla av en skiss.. hmm.. kan man inte få se hur sovrummet ser ut idagsläget?

 4. Linda skriver:

  Helt klart den i mitten!

 5. Tack för smakråden! Som jag sa är bilderna riktigt kassa, för tapeten i mitten är eg. marinblå och den översta heter också blå, fast den ser grå ut, och den leder hittills tror jag. Vet bara inte hur ska jag orka sy ett nytt draperi som inte likt det vi har idag krockar med en blårutig tapet… nåväl tapeten ska upp också ;-).

 6. Sanna skriver:

  Hej, kolla även Sandbergs RUT som är en kopia av Ralph Laurens rutmönster…

  Hälsar

  Sanna

 7. Sanna: Tusen tack för tipset! Den var också fin. Jag är dock lite kär i den nästan "ritade" känslan i den översta, med tunna tunna linjer… Det är verkligen inte lätt att välja 🙂

 8. Anonym skriver:

  Hej!

  Snygga, kolla in Sandbergs, de har också snygga rutiga tapeter.

  http://www.sandbergab.se


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

färg & tapeter

 • Sluta gissa kulören

  Det här är inte ett tips för alla, det fattar jag mer än väl eftersom denna lilla gadget kostar nästan 3000 spänn, och sååå intresserad av färger är man kanske inte. MEN, om du jobbar med kulörer på daglig basis så är det här här lilla hjälpmedlet vi har på kontoret mitt tip of the Läs Mer »

 • Tapetkärlek från Sandberg

  Det damp ner en inbjudan i brevlådan till lanseringen av Flora Sandbergica, den senaste kollektionen tapeter från Sandberg. Jag fick dessvärre tacka nej eftersom jag har haft fullt upp med att välja Årets monter på UF-mässan i länet hela dagen (hur kul som helst) och spanade istället in pressmaterialet nu på kvällskvisten. Oh my så Läs Mer »

 • Sandbergs Trend Report AW 2015

  Precis innan höstterminen drog igång hade jag lyckan att göra ett studiebesök på Sandbergs tapetfabrik i Ulricehamn. Det var där jag fick en sneak peek på den då ännu inte lanserade serien Skog och det var också där och då jag fick tjuvkika på “deras lilla gröna”- trendrapporten höst/vinter 2015 in the making. Nu finns Läs Mer »

 • Colour of the year 2016

  Orcher Gold – eller guldockra på ren svenska är utsedd av Nordsjö till årets färg 2016 och välfirad under hashtag #coty16. Tillsammans med ett tjugotal andra inredningsbloggare från Sverige och Norge blev jag inbjuden till färgfest i Nääs fabriker utanför Göteborg, otroligt vackra lokaler i de gamla tegelbyggnaderna som tidigar var spinneri och där man Läs Mer »