Sveriges mest älskade formgivare – vem är din favorit?

Just nu pågår det en omröstning på Sköna Hem om vem som som är Sveriges mest älskade formgivare. 15 utvalda kandidater finns på hemsidan men om ens egen favorit inte finns med så går det bra att nominera valfri formgivare. Självklart är det en högst subjektiv fråga då det handlar om tycke och smak, men Läs Mer »

Sveriges mest älskade formgivare – vem är din favorit?

Just nu pågår det en omröstning på Sköna Hem om vem som som är Sveriges mest älskade formgivare. 15 utvalda kandidater finns på hemsidan men om ens egen favorit inte finns med så går det bra att nominera valfri formgivare. Självklart är det en högst subjektiv fråga då det handlar om tycke och smak, men varför inte, det finns ju så många fantastiska formgivare både levande och döda i vårt avlånga land och det är alltid spännande att höra folkets röst.

Min topp tre lyder:

Josef Frank – är och förblir den stora mönsterförebilden. Tänk att hans textilier, möbler och lampor fortfarande känns så samtida mer än 40 år efter hans död!

Hanna Werning – att säga att hon tagit över föregående talares skor i mönstervärlden är väl att ta i, men hon växer sakta men säkert i dem. Verkligen en trendskapare och ingen efterapare.
Monika Mulder – att designa för IKEA – "för de många människorna", är en konst i sig eftersom det handlar om en miljömedvetenhet och att hålla nere kostnaderna. Hennes PS-produkter är i framkant. Alltid. Jag har sagt det förr, vattenkannan VÅLLÖ är genialisk.

Vilken svensk formgivare älskar du mest?

Foto: lånad av Sköna Hem


Inga kommentarer på "Sveriges mest älskade formgivare – vem är din favorit?"

 1. Hej Sara,

  Jag kan inte hitta din mejladress (ursäkta om jag är blind). Jag har en fråga som om du vill får du gärna mejla mig. 🙂

  /anna

 2. Anna-Karin skriver:

  Vållö är jättebra och dessutom billig, jag har två stycken. Nu ska jag kika in hos Sköna Hem och fundera lite.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »