GDS – anslagstavla

Vårat arbetsrum har fått en ansiktslyftning! Nu är det mer än ett halvår sedan jag möblerade om på kontoret och fram till nu har väggen varit trist och outnyttjad. Jag hade ju en tanke om att Ballerinan skulle få trona där men insåg efter ett tag att jag saknade en anslagstavla och att funktion fick Läs Mer »

GDS – anslagstavla

Vårat arbetsrum har fått en ansiktslyftning! Nu är det mer än ett halvår sedan jag möblerade om på kontoret och fram till nu har väggen varit trist och outnyttjad. Jag hade ju en tanke om att Ballerinan skulle få trona där men insåg efter ett tag att jag saknade en anslagstavla och att funktion fick gå före form. Jag bestämde mig för att göra den lättast möjliga modellen, nämligen en målad fiberboard.

Detta behövs:
fiberboard (förr/även kallad Treetex-skiva och kostar runt 70kr/kvm)
ev. såg
sandpapper
målarfärg
plugg & skruv

Eftersom jag ville ha en stor måttanpassad skiva tog jag hjälp av en brädgård. Jag började med att mäta väggen och göra en enkel ritning som jag lämnade in, sen var det bara att hämta den färdigsågade skivan. (Det är bra att kontrollera att skivan sen verkligen passar på ytan, annars kan man ganska lätt justera måtten med en fogsvans, som fungerar bättre till materialet än en sticksåg.) Jag putsade till kanterna med ett sandpapper och slipkloss. Fiberboard suger färg något enormt så jag fick måla skivan tre gånger innan det täckte ordentligt. Sen var det dags att måtta in den och skruva upp den på väggen. Använd skruv anpassat för underlaget och plugga om det behövs.

Så här blev resultatet, en positiv bieffekt var att jag röjde lite på kontoret i samma veva, det är ju inte roligt att förnya i ett stökigt utrymme. Ser ni att rummet fick ett helt annat djup med den mörkare väggen? Och nej, det är inte Jesper som har valt kulören…


Lite close-up’s: här samlar jag sånt som jag inspireras av, minnen eller bra-att-komma-ihåg-saker… Och om man tröttnar på fägen är det bara att måla om den!

Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "GDS – anslagstavla"

 1. Kitty's friend skriver:

  Åhh så tjusigt! Och vilken fin liten papperspåse, den måste komma från Japan.

 2. Anonym skriver:

  Ja!! Fint! Sån vill jag också ha!

  Happy Valborg fina fixiga vän!

 3. Anonym skriver:

  vad lite rosa kan göra snyggt…funder själv på cerisa gardiner i köket

 4. Anna-Karin skriver:

  Pricken över i!

 5. Vad kul att ni gillar den! Tack för fina kommentarer! 🙂

 6. erry skriver:

  Ursnyggt! Det blev verkligen skillnad, måste vara jättemysigt att sitta där & jobba nu! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »