Book swap – byt en bok

För ett par månader sen slog jag och en kollega våra kloka huvuden ihop och gjorde en "byt-en-bok-hörna" på jobbet. Hon kom med idén och jag valde uttryck och genomförde den. Byt en bok, eller book swap som fenomenet heter från början tror jag kom till genom att studenter började byta studentlitteratur med varandra (nöden Läs Mer »

Book swap – byt en bok

För ett par månader sen slog jag och en kollega våra kloka huvuden ihop och gjorde en "byt-en-bok-hörna" på jobbet. Hon kom med idén och jag valde uttryck och genomförde den. Byt en bok, eller book swap som fenomenet heter från början tror jag kom till genom att studenter började byta studentlitteratur med varandra (nöden är kreativitetens moder). Vi anpassad idén en smula och här går det ut på att man tar med sig sina uttjänta pocketböcker och byter dem mot andras dito, en liknande organisation finns det på den här sajten. Jag gillar tänket i det – verkligen miljömässig och hållbar konsumtion.

Jag valde en ganska outtnyttjad yta på jobbet och satte upp tre LERBERG dvd-/cd-hyllor, de passar bra även till pockets. Ett bord och två fåtöljer inbjuder till en stunds avkoppling och gör att man lätt i lugn och ro kan kolla igenom titlarna. Texten skrev jag för hand i Illustrator och printade i klistervinyl.
För att få igång ruljansen krävs ett litet bibliotek från start men det samlar man lätt ihop några stycken som brinner för idén. Jag är ju dessvärre helt hopplös på att sätta affektionsvärde på saker så för egen del måste jag köpa bytarböcker, som jag kan sätta i hyllan, på loppis. Hos oss har det även börjat droppa in dvd-filmer och det är ju inget som säger att man måste begränsa sig på något sätt, kultur som kultur!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Book swap – byt en bok"

 1. Kattis skriver:

  Himla bra idé, och snyggt blev det också!! perfekt pockethylla måste jag säga, kanske kan vara nåt att sätta upp även hemma. Har dock dåligt med pocket.. men kommer långsamt upp till en liten samling.

 2. Gia - Bokfrossa skriver:

  Vad snyggt det blev 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »