Mors dag, gröna fingrar och röda axlar

Idag är det alla mammors dag – grattis grattis! Solen har strålat från en klarblå himmel ända sen jag slog upp min blå så jag började faktiskt dagen med ett premiärdopp i havet! Isande kallt och härligt uppfriskande. I ett försök att stilla mitt plötsliga sug efter att omvandla mina nattsvarta fingrar åt det grönare Läs Mer »

Mors dag, gröna fingrar och röda axlar

Idag är det alla mammors dag – grattis grattis! Solen har strålat från en klarblå himmel ända sen jag slog upp min blå så jag började faktiskt dagen med ett premiärdopp i havet! Isande kallt och härligt uppfriskande. I ett försök att stilla mitt plötsliga sug efter att omvandla mina nattsvarta fingrar åt det grönare hållet (jag har absolut inte ärvt mammas känsla för odling) tillbringades större delen av dagen i trädgården. Förutom en insats hjärt- & lungräddning på en illa åtgången del av gräsmattan tillsammans med grannarna, så planterade jag tomatplantorna som jag köpte igår. Två olika sorter blev det och jag hoppas de ska kunna försörja en och annan sallad i sommar. Efter ganska många timmar ute i värmen har jag nu årets första soleld på axlarna och jag kan riktigt se hur mamma skakar på huvudet när hon läser detta. Jag vet, som du har tjatat på mig i alla år att jag som är rödhårig måste skydda min känsliga hy. Att jag aldrig lär mig.


Foto:Sara Zetterström/Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Mors dag, gröna fingrar och röda axlar"

 1. Morsken skriver:

  Tusen tack älskade Tvåan.. för det fina kortet!

  Gjorde som du skrev… njöt av det vackra vädret, vaknade i Paradiset och jobbade med min "Lotta"..:)

  Den börjar sakta ta form.. Stockrosorna har börjat växa, potatisen växer, gräset växer o även ogräset!

  Men skönt är det att hålla på med kroppen och knoppen och forma min egen lilla mini-trädgård!

  Projektet får ta den tid det tar.. och är verkligen livskvalité..:)

  Puss o kram!

 2. my skriver:

  Vart har du köpt klockan? 🙂

 3. Sara skriver:

  my: Klockan köpte jag på Lagerhaus för ungefär fem år sen, så jag vet inte om den finns kvar, men jag har sett att Rusta säljer liknande just nu.

  Mamma: Ser fram emot och få se lottan! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »