Gårdshuset av Ernst Kirchsteiger

Jag vet inte hur det är med er men jag har totalt missat att Ernst Kirchsteiger har ritat en friggebod. Tur att det finns dagspress! För byggblocksbolaget Maxit har han alltså ritat ett gårdshus i friggebodsmåttet 15 kvm. Enligt honom själv har en barndomsdröm gått i uppfyllelse i och med formgivningen av stenhuset och materialet Läs Mer »

Gårdshuset av Ernst Kirchsteiger

Jag vet inte hur det är med er men jag har totalt missat att Ernst Kirchsteiger har ritat en friggebod. Tur att det finns dagspress! För byggblocksbolaget Maxit har han alltså ritat ett gårdshus i friggebodsmåttet 15 kvm. Enligt honom själv har en barndomsdröm gått i uppfyllelse i och med formgivningen av stenhuset och materialet förklarar han med att det är lite som att bygga med lego. Jag tänker inte gå in på själva konstruktionen även om om Maxit DSM verkar vara en revolution i sig, för i vanlig ordning är det form och funktionen som tilltalar mig. Formen är superläcker, för mig känns den verkligen arkitektonisk, och jag ser verkligen fram emot att få se huset i lite olika färgställningar. Tänk vad läckert det skulle vara i falugrönt!

I höst kommer man kunna köpa Gårdshuset byggklart men om man vill se det i verkligeheten innan dess så får man ta sig till Husmässan i augusti. Undrar vad prislappen hamnar på?


Foto: t vä skärmdump från aftonbladet.se och t hö pressbilder Maxit, fotograf Christer Pöhner


Inga kommentarer på "Gårdshuset av Ernst Kirchsteiger"

 1. Mor skriver:

  Vilken TUR att Ernst finns..:)
  DET huset vill jag ha på min kolonilott.. Wooaw!
  Puss från Mor!

 2. Jessica Stegert skriver:

  Har haft kontakt med Maxit och huset kommer att kosta runt 100.000kr men då ingår allt byggmaterial samt en del av inredningen. Tyvärr blev jag själv lite besviken när jag äntligen fick se den färdiga produkten. Hade väntat mig mer av Ernst, speciellt med det priset. Vi, som var så säkra på att det var det uset som skulle pryda år bergsaltan kommer att återgå till vår grund idé med ett liknande hus byggt efter eget huvud och till en minimal kostnad i jämförelse. Tråkigt, men så får det bli. Inget Ernst-hus för oss.

 3. Sara skriver:

  Jessica: Herre min hatt! 100 papp för den lilla kojan, det var verkligen i mesta laget. Jag har ju inte sett skapelsen i verkligheten men jag kan nog förstå din besvikelse. Helt rätt att ni går efter eget huvud. Färdiga lösningar är bara för dem som inte har idéer eller tid ;-). Lycka till!

 4. Hemmakanalen.se skriver:

  Hej,
  Just nu kan ni tävla om Ernst Gårdshus från maxit Sverige på http://www.hemmakanalen.se. Tävlingen pågår till den 16 augusti 2009.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »