Midsommarpyssel – krans

Imorgon bitti åker vi till Ulricehamn och firar midsommar med Jespers familj. Det är mycket att fixa såhär kvällen före men det är lite pyssel som måste få ta plats. Midsommarkransen. Idag hade vi ett gäng tjejer från floristlinjen som band kransar på jobbet, och när allt inte gick åt fick jag med mig blommor Läs Mer »

Midsommarpyssel – krans

Imorgon bitti åker vi till Ulricehamn och firar midsommar med Jespers familj. Det är mycket att fixa såhär kvällen före men det är lite pyssel som måste få ta plats. Midsommarkransen.

Idag hade vi ett gäng tjejer från floristlinjen som band kransar på jobbet, och när allt inte gick åt fick jag med mig blommor och stomme hem så här ska bindas.
Det är ganska fiffigt att använda sig av en ståltrådstomme som är lindad med floratejp för då kan man mäta ut rätt storlek från början och t o m justera den om man bara böjer ändarna till ett J som man hakar i varandra. Tejpen är maskerande grön och lite klistrig vilket gör att den håller blommorna på plats. Stommen bör vara lite större än huvudet eftersom blommorna tightar till den.

För en blomster-look på kransen virar man stommen med blad först och sedan med små blombuketter tätt hela vägen om. Vill man däremot ha en blandad variant så lindar man lite blad och lite blommor varvat. Det bästa är att använda tunn grön ståltråd, som både är stark och mer eller mindre osynlig, men det har inte jag så då får det duga med sytråd av polyester.
Krysantemum, nejlikor, blåklint och en grön kvist som jag inte vet namnet på kom jag över, men egentligen är midsommarkransar björkris och ängsblommor för mig. Spraya kransen med lite vatten och lägg den i kylen när den är färdig så håller den sig fräsch.

Hur kommer din krans att se ut?


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Midsommarpyssel – krans"

 1. Mor skriver:

  Vilken vacker krans!
  Puss och kram på dig Pyssel-Filippa.. och jag önskar Er en riktigt härlig Misommarhelg!!!

 2. Anna-Karin skriver:

  Trevlig midsommar Sara!

 3. hemmabloggaren skriver:

  Ööööö, några kransar bidde det inte tyvärr, saknar liksom helt talang för sånt. Men din ser underbar ut.

  Hoppas midsommaraftonen var magisk som sig bör 😀

 4. silly skriver:

  fan kommer inte mina kommentarer fram!?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »