Tips från inredaren: rama in tapeten

Jag kör igång en ny kategori idag: "tips från inredaren". Här kommer jag att publicera inlägg som visar lite roliga och förhoppningsvis inspirerande heminredningslösningar. Sånt jag gör på jobbet, hemma eller hos någon annan. Ibland kanske det inte är hela lösningar utan bara små tips helt enkelt. Först ut är den här tavlan som jag Läs Mer »

Tips från inredaren: rama in tapeten

Jag kör igång en ny kategori idag: "tips från inredaren". Här kommer jag att publicera inlägg som visar lite roliga och förhoppningsvis inspirerande heminredningslösningar. Sånt jag gör på jobbet, hemma eller hos någon annan. Ibland kanske det inte är hela lösningar utan bara små tips helt enkelt.

Först ut är den här tavlan som jag gjorde förra sommaren. Om man har en väldigt häftig tapet på en fondvägg t ex. så blir det en rolig effekt om man ramar in en bit av samma tapet och hänger på väggen, eller som här, ställer på en tavelhylla. Dels känns tapeten mer tredimensionell och dels så blir det en synvilla att det bara står  en ram lutad mot väggen (det kan f ö också vara en cool grej). Överkursen är att skära tapeten så att motivet passar prefekt in i bakgrunden, som om den vore utskuren ur väggen

RIBBA ram 70×100, vägghyllan har utgått men STRIPA är snarlik – båda från IKEA. Tapeten heter Eco Velvet 2604 och kommer från Ecotapeter.

Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »