Semesterpyssel

Igår jobbade jag nästan en tolvtimmars-dag för att få allt klart, men gissa om jag sedan gick med lätta steg mot tre veckors semester! Det känns helt obeskrivligt att ha 23 (22 om man räknar bort idag då) dagar som jag kan bestämma från dag till dag vad jag ska göra med!Idag vaknade jag såklart Läs Mer »

Semesterpyssel

Igår jobbade jag nästan en tolvtimmars-dag för att få allt klart, men gissa om jag sedan gick med lätta steg mot tre veckors semester! Det känns helt obeskrivligt att ha 23 (22 om man räknar bort idag då) dagar som jag kan bestämma från dag till dag vad jag ska göra med!
Idag vaknade jag såklart tidigt ändå, men har fått härlig pysseltid medan Jesper sover, så jag har betat av ett dåligt samvete och färdigställt ett litet bröllopsalbum som jag lovade mormor att skicka för flera månader sen. Nu ska jag bara paketera det och lägga det på lådan. Klart!

Något som måste var guds gåva till pysslaren är papperskäraren. Perfekt när man ska fixa till foton, födelsedagskort eller spara tidningsurklipp etc, min kommer från Panduro. Ett tips när man skriver i kort eller album är att lägga lite papper mellan sidorna när man vänder blad så att inte bläcket/tuschen kladdar av sig.
En anna sak, något jag letat efter sedan Dackefejden, är ett gammaldags dekorationssnöre i rött & vitt. Till slut hittade jag det vid vårt besök på Iittala outlet. Jag ångrar bara att jag inte även köpte det i de andra färgerna grönt och svart som fanns. De är så fina och användbara till allehanda pyssel eller presentsnöre.

Nu ska jag väcka Jesper med lite frukost på sängen denna första semesterlördag. Happy happy joy joy!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Semesterpyssel"

 1. Mor skriver:

  Så fiiint du gjort detta!
  Finns fler "morrmödrar" som skulle vilja ha ett sådant..:)
  Puss å kram till er!

 2. Anna-Karin skriver:

  Vad roligt för din Mormor att få ett fint album. En sådan där papperskärare är nog något jag borde satsa på. Sitter och nödskär födelsedagskorten med grönsakskniven på skärbrädan.

 3. Anna-Karin skriver:

  Pappersskärare är verkligen oumbärliga. Även om man gör det i snigelfart är det ju nästan omöjligt att klippa rakt med en sax (vet inte varför det är så svårt). Jättefint snöre du fick tag på där!
  Ha en härlig semester nu.

 4. Linnea skriver:

  Hej, hittade din blogg under jul och nyårsledigheten och älskar den, väldigt inspirerande. Satt och kollade på tidigare inlägg och fastnade på detta eftersom jag just går i fotoalbumstankar. Varifrån kommer albumet som du använt här?
  /Linnea


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »