Duschdraperi-rosetter

Ursäkta att det är så låg aktivitet här på bloggen. Semesterns första dagar har svischat förbi och inköp & planering för vår semestertripp ligger högst i prioritet just nu. Innan vi sticker lovar jag att komma med ett par inspirerande inlägg, lite nytt och lite användbart. Jag tvättade vårat fina duschdraperi från Ilma of Sweden Läs Mer »

Duschdraperi-rosetter

Ursäkta att det är så låg aktivitet här på bloggen. Semesterns första dagar har svischat förbi och inköp & planering för vår semestertripp ligger högst i prioritet just nu. Innan vi sticker lovar jag att komma med ett par inspirerande inlägg, lite nytt och lite användbart.

Jag tvättade vårat fina duschdraperi från Ilma of Sweden i helgen (60° vittvätt – som nytt!) och passade på att pimpa det lite. Istället för de sedvanliga plastringarna använde jag sidenband och knöt rosetter och hängde det i. Tack för inspirationen Maja! Man kan såklart använda vilket slags band som helst (men tänk på att vissa färgade band kan fälla om det blir vått) men jag gjorde det enkelt för mig och tog det jag hade hemma nämligen vita julgranskuleband i serien KALLT från IKEA. Jag behövde inte ens klippa dem.

När Jesper kom ur duschen igår sa han: "-Vad fint det blev när du knöt upp duschdraperiet sådär!" Så var det bevisat – han har blivit helt inredningsskadad min man…
Mission complete. 😉


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »