Nyinvigt – Kosta Boda Art Hotel

Egentligen skulle jag bloggat direkt från invigning av Kosta Boda Art Hotel som ägde rum i lördags, men kunde inte närvara så när vi i måndags åkte en blixttur till Växjö för semesterbestyr så då fick jag nöja mig med en snabbvisit i Kosta på hemvägen istället. Det tog nästan 21 månader att bygga Sveriges Läs Mer »

Nyinvigt – Kosta Boda Art Hotel

Egentligen skulle jag bloggat direkt från invigning av Kosta Boda Art Hotel som ägde rum i lördags, men kunde inte närvara så när vi i måndags åkte en blixttur till Växjö för semesterbestyr så då fick jag nöja mig med en snabbvisit i Kosta på hemvägen istället.

Det tog nästan 21 månader att bygga Sveriges första glashotell men nu ligger det där i Kosta – hjärtat av glasriket i Småland. 100 ton glas har gått åt vid bygget av hotellet och fler än 1000 enskilda glaskonstverk finns utspridda på hotellet, man kan säga att det är samma koncept som Hotel Tylösand, fast i glas och även i Kosta Boda Art Hotel är alla konstverk till salu. Inte bara konstglaset förresten, för om man som gäst förälskar sig i ett glashandfat eller en säng så går det bra att göra en beställning för hemleverans (jag antar att man gör bäst i att fråga om priset först).

Det är Kosta Bodas glaskonstnärer som står bakom inredningen av de olika delarna i hotellet: Anna Ehrner, Kjell Engman, Åsa Jungnelius, Ludvig Löfgren, Ulrica Hydman-Vallien, Bertil Vallien och Göran Wärff har alla designat olika delar av hotellet vilket ger avdelningar olika karaktär. Kjell Engman har formgett den koboltblå baren och även poolen som har en undervattensutställning, Ludvig Löfgrens döskallar och palmer pryder loungen. Personalen upplyste mig om att Anna Ehrners gigantiska ljuskrona som hänger i hotellets atruim är helt fantastisk på natten, något jag tyvärr inte fick uppleva denna gång men den gick inte av för hackor i dagsljus heller kan jag säga.

Fascineras man av glas eller är ett fan av konstglas så ska man absolut besöka hotellet, om inte för en övernattning så åtminstone för en drink i baren, verken är otroliga! Det enda som känns tråkigt är läget som råkade bli mitt i smeten av Kostas affärscenter, det lockar i alla fall inte mig som hotellgäst tyvärr, däremot fick jag inte se något av hotellrummen denna gång så en "sleep over" kanske är ett måste i framtiden ändå…

Mina snapshots gör inte alls helhetsintrycket rättvisa för jag lovar att det fanns mycket vackert att titta på!

Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Ett stort tack till Cecilia Albright från Vår pr-byrå för pressmaterial och trevligt bemötande!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »