Shoppingguide – inredningsbutiker i Kalmar

Nu när sommarsemestern verkligen dragit igång på allvar tänkta jag bjuda på en liten shoppingguide över Kalmars inredningsbutiker. Förutom alla inredningskedjor så finns det ett antal små Kalmarunika butiker också, hör av dig om du kommer till östkusten vettja. Enjoy! Seagren art & living (Storgatan)Inte för inte står den överst på listan… Förmodligen Kalmars minsta Läs Mer »

Shoppingguide – inredningsbutiker i Kalmar

Nu när sommarsemestern verkligen dragit igång på allvar tänkta jag bjuda på en liten shoppingguide över Kalmars inredningsbutiker. Förutom alla inredningskedjor så finns det ett antal små Kalmarunika butiker också, hör av dig om du kommer till östkusten vettja. Enjoy!

Seagren art & living (Storgatan)
Inte för inte står den överst på listan… Förmodligen Kalmars minsta lilla inredningsbutik med häftiga prylar importerade från asien och pappersprodukter to die for, från Hello Lucky och Shinzi Katoh. Supertrevlig personal. Har även en webshop.

Topiary (Kaggensgatan)
En fantastisk butik med ett stort utbud (man kan gå länge i denna affär). Antikt och modernt blandat och Kalmars enda återförsäljare av GreenGate-porslin. Härlig personal. I sommar har de även en "bakficka" med otroliga fynd av gammalt och nytt.

Mormors Fönster (Södra vägen)
Romantisk och kontinental stil. Ett stort utbud av textilier för kök och sovrum med sortiment från bl. a favoriten Lexington. Ligger lite avsides men leta dig dit för allt i världen!
          

2B interor (Storgatan)
Här finns allt och lite till. Eller som de säger på hemsidan: "..saker du visste att du behövde… …saker du inte visste att du behövde" Roliga och trendiga inredningsprylar mixat med riktiga klassiker. Här hittar du bl. a 10-gruppen och Marimekko.

         

Rum Interiör (Kaggensgatan)
Ett brett sortiment av möbler och dekoration. Lite som en blandning av Mio och Inspiration. Bra ställe att gå till om man letar efter en gå-borts-present och inte riktigt vet vad man ska köpa. En butik som passar många (finns i Norrköping, Linköping och Kungens Kurva också).

Erik & Alexander (Larmgatan)
En liten bubblare då det säljs lika mycket kläder här som möbler och kuriosa. Det mesta på möbelsidan är vintage och ibland till rena loppispriserna. Mysigt och retro.
          
Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Dessutom finns (i bokstavsordning): Bauhaus, Cervera, EM, Hemtex, IKEA, Indiska, Inspiration, Jysk, Kinnarps, Lagerhaus, Mairo, Mio, Ordning&Reda, Rusta, Village, Åhléns.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »