Hannas nya vardagsrum

Min kollega Hanna läser en 2-årig KY (Kvalificerad Yrkesutbildning) i Leksand, till dekoratör. Något som är ganska specifikt för en KY är att en stor del av utbildningen är praktik och i våras praktiserade hon som inredare på IKEA Kalmar i fem veckor, något som sen ledde till att hon även varit en av våra Läs Mer »

Hannas nya vardagsrum

Min kollega Hanna läser en 2-årig KY (Kvalificerad Yrkesutbildning) i Leksand, till dekoratör. Något som är ganska specifikt för en KY är att en stor del av utbildningen är praktik och i våras praktiserade hon som inredare på IKEA Kalmar i fem veckor, något som sen ledde till att hon även varit en av våra sommarvikarier. Som jag berättat tidigare tog hon sig an uppdraget att ge sin mammas vardagsrum en ansiktslyftning och ska jag vara ärlig så blev det rena rama face-off förvandlingen!

Före:

Foto: Hanna

Efter:

Mobilfoto: Sara Zetterström

Väggarna pryddes tidigare av en bård så för att få till en juste yta tapetserades de med en Easy Cover-tapet som tar bort ojämnheter. För att rummet skulle kännas större valdes en ljus färg som målades på tre väggar och för att det inte skulle bli alldeles sterilt och fyrkantigt användes den glada och lite livliga tapeten Waldemar som en fond. Väggfärgen togs fram genom att ta samma nyans som det ljusa i fåglarna i tapeten. Huset är gammalt och väggar och golv lite skeva. Då är det smart att tapetsera från mitten och ut men inte ända ut i hörnen på väggen. Använd ett lod så blir våderna raka och tapeten styr liksom upp hela rummet.

Köper man en vacker och kostsam tapet är det ju dumt att låta det som blir över gå till spillo. Ett jättefint sätt att ta upp mönstret igen är att göra som Hanna och tapetsera bakväggen på ett gammalt vitrinskåp med överblivna våder. Halogenspotarna i "taket" gör det till ett perfekt ställe för fina favoriter. Övrig inredning är en blandning av bl. a Mio, IKEA och Bolagret. Det ryktas om att familjens blickar hellre dras till tapeten än teven och Hannas mamma har redan ställt nya rum på kö för förvandling!


Inga kommentarer på "Hannas nya vardagsrum"

 1. Oj, oj… vilken skillnad!!! Kan tänka mig att de blev bra sugna på att fortsätta med övriga rum. Jag gillar verkligen den där tapeten… men har ingenstans där den passar här hemma. Får se om jag kan få mina kära föräldrar att sätta upp den nånstans. Där skulle den passa perfekt! Kram på dig!!!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »