Fyra nyanser av vitt

I över ett år har jag suckat över två inneboende här hemma, de lever liksom separata liv och stör min inredarsjäl. Den ena stilren och sober – lite tråkbeige sådär, och den andra som en funktionell snubbe i gamla slitna byxor som borde tvättats för länge sen, men klarat sig eftersom smutsen ändå inte syns. Läs Mer »

Fyra nyanser av vitt

I över ett år har jag suckat över två inneboende här hemma, de lever liksom separata liv och stör min inredarsjäl. Den ena stilren och sober – lite tråkbeige sådär, och den andra som en funktionell snubbe i gamla slitna byxor som borde tvättats för länge sen, men klarat sig eftersom smutsen ändå inte syns. Verkligen en kulturkrock – sin närhet och funktion till trots. Jag pratar naturligtvis om våra soffor. Och som grädden på moset är även fotpallen unik.

Visst, de fyller sin funktion (onekligen har det "funkat" vä-äldigt länge) men nu har jag fått nog. Imorgon är det minsann jag som ska beställa ett nytt sofföverdrag. Härliga Röstånga i kritigaste vitt! Problemet är ju bara att den andra soffan (ni vet han med gubbyxorna), inte ens tillverkas längre. Jag har från och till de senaste 18 månaderna dammsugit Blocket efter vita tomelillaklädslar till 3-sits och nu har jag även beställt tygprover från Bemz. Ja vi får se hur det går helt enkelt, det finns ju så många nyanser av vitt. Ironin i hela denna historia är att vi skaffar vita soffor nu, lagom när halva vår umgängeskrets består av små kladdiga barnfingrar… Jag tror det stavas; a-v-t-a-g-b-a-r k-l-ä-d-s-e-l!


Foto: produktbilder från Ikea.se & bemz.com


Inga kommentarer på "Fyra nyanser av vitt"

 1. carro skriver:

  Det blir supersnyggt…Får A sova över hos er nästa vecka?

 2. Anna-Karin skriver:

  Vit är fint men på soffor måste det verkligen vara avtagbart.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »