Pysseltips – gamla tapetböcker

På hemvägen cyklade jag förbi en lokal färgaffär, som jag brukar få gamla tapetböcker av, för att kolla om de hade något utgående. Två utgående kataloger fanns och jag tyckte att i alla fall den ena var något att ha. Små snuttar tapet är perfekt för den som gillar att pyssla. Födelsedagskort, origami (vissa saker Läs Mer »

Pysseltips – gamla tapetböcker

På hemvägen cyklade jag förbi en lokal färgaffär, som jag brukar få gamla tapetböcker av, för att kolla om de hade något utgående. Två utgående kataloger fanns och jag tyckte att i alla fall den ena var något att ha. Små snuttar tapet är perfekt för den som gillar att pyssla. Födelsedagskort, origami (vissa saker som inte kräver tunnare papper), etiketter, tavlor, kuvert, bokomslag eller presentpapper är bara några av allt som man kan använda tapet till. Tyvärr är ju många av de utgående tapeterna ganska oinspirerande men då kan du göra som jag och fråga en målare om överblivna rullar istället, då kan man få tag i lite roligare varianter. Istället för att det kastas blir det pyssel, nytta och nöje förenat liksom.


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Pysseltips – gamla tapetböcker"

 1. Tina skriver:

  Röverblivna Rullar – skojsig allitteration det blev 🙂 Ska höra med målarn på Vallsjön om han har nå´t röverblivet så kanske även o-pyssliga jag kan hitta på nåt. Kram kram

 2. Den bjuder jag på ett litet tag du Tina Kusina, men imorgon (idag) kommer språkpolisen att rätta till skrivfelet, allitteration eller ej ;-). Hälsa Vallsjönsmålar'n. Kram!

 3. skratt Inga kommentarer! 😉 Hoppas du hade en trevlig fredagskväll! Det hade jag, dock sen. tröttt Den tapetkartan känner jag igen. Mycket väl… Men gamla kartor får aldrig följa med mig hem. Är tokless på tapeterna när kollektionen är utgången. Kram på dig!

 4. Hildur: Otränad småbarnsmorsa alltså!! (säger tanten som var hemma 00.20 ha-ha) Kvällen var toppen men jag valde visst att lägga min trötthet redan i under festligheterna (var det inte jag som snacka om massa fredagsenergi??) och inte dagen efter så att säga :-). Nej, tyvärr är det ju mest aptrista kartor som kastas och ser man de varje dag så blir det ju snarare en lättnad när de äntligen utgår. Kram kram


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »