Det som gömde sig i paketet från Mio…

…var inget mindre än en Top Hat!! Jag vet inte hur länge jag suktat efter den lampan, men tyckt att det varit i dyraste laget (jag menar, vi snackar Mio inte Flos precis…). Därför var det inget snack igår när den fanns till halva priset! Från början hade jag nog tänkt en svart men eftersom Läs Mer »

Det som gömde sig i paketet från Mio…

…var inget mindre än en Top Hat!! Jag vet inte hur länge jag suktat efter den lampan, men tyckt att det varit i dyraste laget (jag menar, vi snackar Mio inte Flos precis…). Därför var det inget snack igår när den fanns till halva priset! Från början hade jag nog tänkt en svart men eftersom vi sakta men säkert håller på att fövandla möblemanget i vardagsrummet till vitt, så blev det en vit. Tyvärr känns den lite blåvit/kall i färgen och passar inte toppenbra ihop med soffan som har en varmare ton. Men men, den kombon är bara för en kort tid för så småningom ska här möbleras om och lampan får då hamna bredvid läsfåtöljen som är grå, det kommer bli illfint tror jag! Jag stör mig även en aningens på att skärmen är så stor, den är ju större än foten vilket ger lite obalans. Jag får se hur jag löser den nöten… genom att ställa den bakom något kanske :-). Någon annan som har en Top Hat, och vad har ni i så fall valt för ljuskälla? Jag är inne på en STOR vit låg-wattare, något jag ska leta efter i veckan…


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Det som gömde sig i paketet från Mio…"

 1. Gokväll! Aha, det var den som gömde sig i paketet. Själv har jag en i svart, som inhandlades till halva priset för snart tre år sedan. Förut huserade den bakom soffan. Men när tapeten byttes i vardagsrummet tyckte jag inte den passade där längre. Blev alldeles för dominant. Just nu agerar den som makens sänglampa. 😀 Men snart ska den ner i källaren för att göra soffa nr 2 sällskap. Glödlampa… hmm… har en helt vanlig 40 W (eller är det 60???)
  Kram på dig!!!

 2. Jag visste inte ens att MIO säljer den lampan! Jättesnygg! Det är sällan jag besöker MIO men man kanske ska göra ett besök där snart. Det krävs nog en stor glödlampa så jag tror du är inne på rätt spår.

 3. Ottomar skriver:

  Jag har också suktat efter en liknade lampa ett antal gånger på Nordiska Kompaniet, tyvärr med en ännu mycket saftigare prislapp:( Får man förresten fråga var du fått tag på lådorna bredvid soffan? Skulle gärna vilja ha några i den stilen.

 4. Sara skriver:

  Lådorna kommer från en butik i Visby som heter Kustnära men det är nästan åtta år sen jag köpte dem och ägarna har bytt generation (föräldrarna tog över efter dottern som startade den), adress och till viss del även sortiment. Det beror ju på hur gärna du vill ha dem, 😉 om du kontaktar butiken (http://www.kustnarainterior.com) så kanske de kan hjälpa dig. Lycka till!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »