Svåra val och en spännade nyhet!

Igår tog vi hem lite tapetkartor. Vår hyresrätt är jättemysig MEN, den har ett stort minus och det är att majoriteten av väggarna har en mönstrad vävtapet a la 80-tal. Hittills har vi löst de värsta ytorna med en matt takfärg på väggen för att mönstret inte ska vara så framträdande (jepp, man aktar sig Läs Mer »

Svåra val och en spännade nyhet!

Igår tog vi hem lite tapetkartor. Vår hyresrätt är jättemysig MEN, den har ett stort minus och det är att majoriteten av väggarna har en mönstrad vävtapet a la 80-tal. Hittills har vi löst de värsta ytorna med en matt takfärg på väggen för att mönstret inte ska vara så framträdande (jepp, man aktar sig för att luta sig för mycket mot väggarna eftersom de är sjukt känsliga för fläckar och skav…). Vår vardagsrumstapet däremot var helt nysatt när vi flyttade in och eftersom rummet är 35 kvm så är en omtapetsering inget som vi velat bjuda hyresvärden på precis. Det är bara att jag inte tål tapeten som sitter! Det är en hiskelig decoramatapet och den förstör verkligen allt i rummet; ljuset, möblerna, färgerna och stämningen.

Nu till något spännade, jag hintade lite om det i början av sommaren, och det är att vi håller på att omvandla vår hyresrätt till bostadsrätt! Som det ser ut nu så är vi (och banken) lyckliga ägare till vårt hem inom 4 månader. Detta förändrar ju läget radikalt för allt vi från denna dagen gör här hemma gör vi åt oss själva, och dessutom gagnar det (förhoppningsvis) en framtida försäljning. Så, snart är två års “lidande” till ända för nu är vi grymt sugna på att tapetsera om.  Tapetkartorna vi kikar i är Look från Midbec, Perroquet från Nina Campbell samt Pip från InTrade. Den sistnämda är jag så kär i att jag önskade att jag hade en sommarstuga med många många små rum som jag kunde tapetsera med tapeter från hela serien! En sak är säker och det är att den turkosa med blommor, rosetter och fjärilar ska upp någonstans, jag har bara inte bestämt var. Vem sa att det är lätt att tapetsera?? Bara valet av tapet är ju galet ansträngande ;-).


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Svåra val och en spännade nyhet!"

 1. Japp, Pip-kollektionen är heeeelt underbar!!! Rena rama lyckopillret. Ska bli kul att se vad ni väljer för tapet. 🙂

 2. Fröken Prickig skriver:

  Jag älskar Pip, när jag får mitt hus (hoppas snart) ska jag ha den – definitivt!

 3. Anna-Karin skriver:

  Klart roligare att fixa hemmet när man bor i bostadsrätt. Ser fram emot efterbilder när Pip är på vägen.

 4. Sofia skriver:

  jag har precis beställt rullar ur pip. den gula med fåglar ska upp i vardagsrummet. åh så glad jag kommer bli inne i det nuvarande svart-vita rummet.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

färg & tapeter

 • Sluta gissa kulören

  Det här är inte ett tips för alla, det fattar jag mer än väl eftersom denna lilla gadget kostar nästan 3000 spänn, och sååå intresserad av färger är man kanske inte. MEN, om du jobbar med kulörer på daglig basis så är det här här lilla hjälpmedlet vi har på kontoret mitt tip of the Läs Mer »

 • Tapetkärlek från Sandberg

  Det damp ner en inbjudan i brevlådan till lanseringen av Flora Sandbergica, den senaste kollektionen tapeter från Sandberg. Jag fick dessvärre tacka nej eftersom jag har haft fullt upp med att välja Årets monter på UF-mässan i länet hela dagen (hur kul som helst) och spanade istället in pressmaterialet nu på kvällskvisten. Oh my så Läs Mer »

 • Sandbergs Trend Report AW 2015

  Precis innan höstterminen drog igång hade jag lyckan att göra ett studiebesök på Sandbergs tapetfabrik i Ulricehamn. Det var där jag fick en sneak peek på den då ännu inte lanserade serien Skog och det var också där och då jag fick tjuvkika på “deras lilla gröna”- trendrapporten höst/vinter 2015 in the making. Nu finns Läs Mer »

 • Colour of the year 2016

  Orcher Gold – eller guldockra på ren svenska är utsedd av Nordsjö till årets färg 2016 och välfirad under hashtag #coty16. Tillsammans med ett tjugotal andra inredningsbloggare från Sverige och Norge blev jag inbjuden till färgfest i Nääs fabriker utanför Göteborg, otroligt vackra lokaler i de gamla tegelbyggnaderna som tidigar var spinneri och där man Läs Mer »