Gammal skåpmat – lampans nya kläder

Ibland är jag en hiskeligt usel bloggare, säger massa saker som jag inte håller… Snubblade över ett inlägg från i januari *harkel* där det lovades runt och hölls tunt. Men här kommer till slut lite gammal skåpmat om lampan som jag fyndade på loppis för 125:-. Foten målades med högblank vit lackfärg och “skärmen” sprayades Läs Mer »

Gammal skåpmat – lampans nya kläder

Ibland är jag en hiskeligt usel bloggare, säger massa saker som jag inte håller… Snubblade över ett inlägg från i januari *harkel* där det lovades runt och hölls tunt. Men här kommer till slut lite gammal skåpmat om lampan som jag fyndade på loppis för 125:-. Foten målades med högblank vit lackfärg och “skärmen” sprayades vit den också. Jag valde att inte sy något nytt överdrag eftersom jag tycker att skärmskelettet är tjusigt precis som det är. Hittade en gammal lampsladd i gömmorna efter en kasserad KULLA (tänk på det, om man slaktar grejerna innan de far till tippen kan man återvinna i kommande projekt!) och har man inte sådana gömmor går det ju bra att handla en fräsch sladd i önskad färg och form i de flesta belysningsbutiker. Det matchande snöret, som jag trädde en pärla på, köptes i en tygaffär. Glödlampan valdes med omsorg; den fick ju inte kännas för fjuttig och inte heller vara bländande eftersom ingen skärm dämpar ljuset så därför blev det en 25W med Ø80mm glob. Den “nya” lampan har alltsedan tronat i vardagsrummet och jag gillar verkligen den lilla detaljen att det är ett dragsnöre som tänder och släcker den!


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Gammal skåpmat – lampans nya kläder"

 1. Sara skriver:

  Jättesnyggt!! Den röda lampsladden blev verkligen pricken över i:t! 🙂

 2. Fröken Prickig skriver:

  Ett riktigt snyggt fynd! Skulle vilja köpa sådan där sladd, såg röda på Rusta, men finns rosa någonstans måntro??

 3. Purple Area skriver:

  Den blev väldigt cool som avskalad och vit!

 4. Sara: tack, det tycker jag med 🙂

  Fröken Prickig: Visst kan man inte annat än att älska textilsladd! Jag har inget tips om rosa på rak arm, men jag har surfat över någon tidigare så jag ska leta i mina länkgömmor när jag får tid 🙂

  Purple Area. Vad kul att du gillar den!! 🙂

 5. Pyssellisa skriver:

  Superfint! Vilken inspiration till mig. Jag har en liknande gammal lampfot från min mormor som jag ska hotta upp. Tyvärr slank skärmen med till sopstationen men jag får leta upp ett skärmskelett på loppis! 🙂

 6. Siri skriver:

  Wow! Vilken förändring-jättesnyggt!

 7. Åh vad läcker den blev! Riktigt snygg! Och personligt! Väldigt häftigt med röd sladd, det var pricken över iet! /Emmy

 8. Anna-Karin skriver:

  Så läcker den blev Sara!

 9. Jenny skriver:

  wow! det var ju svin tuff! har själv tagit bort tyget och lackat en taklampa på samma sett men nu inspirerar du mig till att istället för att LETA efter den perfekta golvlampan, så skapar jag den själv såklart!

  Ha en fortsatt skön söndag!

 10. Lena skriver:

  Hej!
  Vilken fin lampa du fixat! Jag har en likadan lampa som jag vill måla vit. Hur gjorde du för att få färgen att fästa? Jag funderar på målartvätt och försiktigt sandpappra med fint sandpapper och sen måla med pensel. Vad tror du om det? Vilken färg använde du? Har du några tips?
  Mvh / Lena


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »