Lotta Kühlhorns designar för IKEA

“Skog, stad, under vatten och något grafiskt. Det var de bilder jag valde att jobba med då jag skapade metervaran ANNAMOA. Inspirationen hämtade jag från fabler och ordspråk om djur. Dessutom tänkte jag tillbaka på miljöer och saker som jag gillar, exempelvis lappländska Storlien och stadsdelen Skanstull i Stockholm. Varje motiv har ett starkt uttryck Läs Mer »

Lotta Kühlhorns designar för IKEA

“Skog, stad, under vatten och något grafiskt. Det var de bilder jag valde att jobba med då jag skapade metervaran ANNAMOA. Inspirationen hämtade jag från fabler och ordspråk om djur. Dessutom tänkte jag tillbaka på miljöer och saker som jag gillar, exempelvis lappländska Storlien och stadsdelen Skanstull i Stockholm. Varje motiv har ett starkt uttryck som berättar något. Jag kan se dem uppspända på kilramar, som tavlor. Hoppas att du gillar dem!”

OM jag gör!! ANNAMOA är ny och färgstark textilkollektion från IKEA, designad av mönsterdrottningen Lotta Kühlhorn och det är henne citatet är hämtat ifrån. Jag älskade denna metervara från första stund jag såg den. Den är så underbart lekfull och härligt färgglad. Dessutom är jag svårt svag för söta djur och figurer. Min favorit är helt klart den med rävarna – rosa och grönt surprice, surprice ;-). Enda nackdelen är att det liksom ganska snabbt går inflation i IKEA’s tyger, eftersom utbudet är relativt begränsat och priset är så otroligt lågt! Det är ett dessutom ett gissel att jobba på IKEA för jag får ju se alla nyheter långt i förväg men kan ju inte publicera dem hur som helst. Oftast blir jag därför nästan sist med ett blogginlägg ha-ha. Denna gång är det dock ingen idé att ni rusar till närmaste varuhus på studs eftersom säljstarten är först 1/10. För dessa sköningar betalar man 59kr/m. Wie gefunden!


Foto: IKEA


Inga kommentarer på "Lotta Kühlhorns designar för IKEA"

 1. mamamekko skriver:

  Wow, dessa gillade jag! Kändes verkligen annorlunda för att vara IKEA, även om jag gillar många andra av IKEAs tyger, men dessa stack verkligen ut. 1/10 får jag åka dit då och köpa på mig en meter av dessa härligheter 🙂

 2. Maja skriver:

  Snyggt. Skulle passa i barnrummet. Tycker barnrum ska sprudla av färger. Stilrent får man ha någon annanstans.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »