Ett nytt Stort Varuhus – bakom kulisserna del 1

Precis som jag varnade i söndags så har dagarna varit något av det mest intensiva jag varit med om! Långa, krävande och otroligt roliga. Tänk er själva ett stort, stort blått skal fyllt med allt det som till slut bildar IKEA, fast i en enda röra. Organiserat kaos bör tilläggas, för en sådan här uppbyggnad Läs Mer »

Ett nytt Stort Varuhus – bakom kulisserna del 1

Precis som jag varnade i söndags så har dagarna varit något av det mest intensiva jag varit med om! Långa, krävande och otroligt roliga. Tänk er själva ett stort, stort blått skal fyllt med allt det som till slut bildar IKEA, fast i en enda röra. Organiserat kaos bör tilläggas, för en sådan här uppbyggnad är ett väloljat maskineri där inget sker av slumpen (inte så mycket iaf)… Varor staplade på pallar från golv till tak, monterade möbler men ingen rekvisita, lekrummet Småland med bollhavet i säckar… en restaurang utan köttbullar (och inredning med för de delen). Det kommer att bli världens näst största IKEA-varuhus (efter Kungens Kurva) och jag har redan gått vilse ett par gånger ha-ha. Den här veckan har jag ägnat åt att klistra upp all vinyl på hårda skivor – det som skall bli den informativa delen av avdelningen “arbetsplats”, och fortsätter med kommunikationen även i nästa. Den sista veckan ska jag, tillsammans med mina kollegor, rekvisitasätta rummen på avdelningen – omväxling förnöjer!

Detta varuhus i Svågertorp har plockat alla russin ur världens hela IKEA-kaka och samlar de bästa lösningarna på ett och samma ställe så bemöda er gärna ett besök. Invigningen är den 21 oktober.

Mitt internet på hotellrummet har inte fungerat sedan jag kom, grrr.. och jag fick tassa ner till lobbyn för att göra detta inlägg. Nu måste jag skynda mig i säng och slå ihop mina blå för jag är redan på övertid känner jag, men först bjuder jag på ett par behind-the-scenes-snapshots!


Mobilfoto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Ett nytt Stort Varuhus – bakom kulisserna del 1"

 1. Purple Area skriver:

  Åh, vad kul att se, ska bli spännande när de öppnar!

 2. Hildur skriver:

  Kan tänka mig att du är riktigt trött nu! Men åh så underbart när allt är "färdigt". Men jag vet ju att du är riktigt Effektiv på jobbet. Det har jag sett bevis på! 😉 Kram på dig!

 3. Ulrika skriver:

  Tjoho! Då hoppas jag att du anmäler dig friviligt att komma upp när de ska bygga IKEA i Borlänge så att vi kan få umgås lite…var alldeles för längesen sist och nåt annat tillfälle verkar vi ju aldrig få till…grr, att det ska vara så svårt!
  Puss och kram på dig!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »