Soffans nya kompis – kudde med bollfrans

Redan i fredags önskade jag att det skulle bli en helg fylld av fix, trix, pyssel och knåp  och ibland får man ju se till att få sina önskningar uppfyllda så här har det pressats & tråcklats, slipats & målats och borrat & skruvats i dagarna två. Jag var så himla sugen på att fixa Läs Mer »

Soffans nya kompis – kudde med bollfrans

Redan i fredags önskade jag att det skulle bli en helg fylld av fix, trix, pyssel och knåp  och ibland får man ju se till att få sina önskningar uppfyllda så här har det pressats & tråcklats, slipats & målats och borrat & skruvats i dagarna två. Jag var så himla sugen på att fixa loss så det var skönt att kunna ägna hela helgen åt det. Det innebär visserligen att lite andra saker fick stryka på foten men ibland måste man ju omprioritera. Det var länge sedan jag sydde något och nu skulle det till en dold dragkedja bland annat vilket alltid kräver lite tankeverksamhet innan man sätter saxen i tyget. Me like alot. Jag gillar även att testa nya grejer och det här med fransar har jag aldrig provat förut.
Något annat som strök på foten var dokumentationen av alla små projekt, men jag lyckades i alla fall fånga slutresultatet av mademoiselle-projektet innan solen gick ner. Voila! Soffans nya kompis – en kudde med bollfrans!

PS. Ni glömde väl inte ställa tillbaka klockan en timme idag, det vore ju tråkigt att missa morgondagens “sovmorgon”… DS.


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Soffans nya kompis – kudde med bollfrans"

 1. Hildur skriver:

  Vilken härlig kudde du fick till där! Bollfrans… Me like a lot! Den idén tror jag bestämt jag knycker nästa gång det är dags att sy kuddar. Kram på dig!

 2. Sara skriver:

  Hildur: Stöld är den uppriktigaste formen av smicker, so go ahead! 😉 Kram kram

 3. Inspirera Mera skriver:

  Vad fin kudden blev!
  Kram Sandra


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »