Julskål – det dukade kändisbordet hos Orrefors Kosta Boda

Jag fick ett kul pressmeddelande häromdagen som berättade att om knappt en månad slår Orrefors Kosta Bodas flaggskeppsbutik, på Birger Jarlsgatan 15 i Stockholm, upp portarna till sin utställning “Julskål”. Sex svenska personligheter har fått tolka julen med utgångspunkt från några favoritföremål i glassortimentet och det är verkligen en skön brokig blandning då de inbjudna Läs Mer »

Julskål – det dukade kändisbordet hos Orrefors Kosta Boda

Jag fick ett kul pressmeddelande häromdagen som berättade att om knappt en månad slår Orrefors Kosta Bodas flaggskeppsbutik, på Birger Jarlsgatan 15 i Stockholm, upp portarna till sin utställning “Julskål”. Sex svenska personligheter har fått tolka julen med utgångspunkt från några favoritföremål i glassortimentet och det är verkligen en skön brokig blandning då de inbjudna julbordsuppdukarna är:

Stjärnkocken Fredrik Eriksson, som driver Långbro Värdshus, hiphop-artisten Adam Tensta, tv-profilen Elisabeth Höglund, Modeoraklet och H&M’s fd chefsdesigner Margareta van den Bosch tillsammans med sonen Martijn van den Bosch nyexaminerad från Konstfack samt ingen mindre bekant än Frida Berglund med inredningsbloggen Trendenser.

Orrefors Kosta Boda hoppas att utställningen ska vara inspirerande och även spegla den mångfald, exklusivitet och konstnärliga frihet som företaget står för. Jag är grymt nyfiken på denna utställning eftersom jag själv tycker att dukningen är minst lika viktig som maten man bjuder på, extra roligt är det förstås med en sådan bredd av personligheter vilket borde ge en spännade mix av dukningar. Utställningen är öppen för allmänheten och pågår mellan 25 november och 31 december. På julbordet är väl snapsen mer regel än undantag och jag förväntar mig att se Pärlan, Orrefors nya sötnos av Ingegerd Råman som lanserades i sensomras. Det lilla snapsglaset med formen av ett minimartiniglas och endast rymmer 2 cl – en liten pärla helt enkelt.


Foto: Sara Zetterström

På Designgalleriet snapsades det ur Pärlan när jag var där och minglade i samband med Formex i augusti…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »