Kondom för mysbelysning

Med ord som kondom och silikon i samma mening kan man inte tro att det är glödlampor vi snackar om. Men är alltså tyska Ingo Maurer som var uppmärksam på glödlampeförbudet inom Eu från och med den 1 september och visade sin Euro Condom redan på möbelmässan i Milano i våras. Utfasningen av glödlampor sker i Läs Mer »

Kondom för mysbelysning

Med ord som kondom och silikon i samma mening kan man inte tro att det är glödlampor vi snackar om. Men är alltså tyska Ingo Maurer som var uppmärksam på glödlampeförbudet inom Eu från och med den 1 september och visade sin Euro Condom redan på möbelmässan i Milano i våras. Utfasningen av glödlampor sker i etapper:

September 2009: Förbud mot alla matta glödlampor, och klara 100 watts-lampor
September 2010: Förbud mot klara 75 watts-lampor.
September: 2011: Förbud mot klara 60 watts-lampor.
September 2012: Förbud mot klara 15, 25 och 50 wattslampor.

Förbudet införs för att spara el. EU förväntas spara cirka 40 terrawatttimmar el per år.

Trots att förbudet är en bra sak eftersom Edisons gamla glödlampa både är energislukande och svår att källsortera är det många som som kommer att sakna glödlampan. Men som alltid är “nöden kreativitetens moder” och för de som inte hann med att hamstra den matta glödlampan finns alltså denna glödlampekondom i värmetålig silikon. Den kommer att finnas i butiker inom Eu och kosta c:a 50 kr (5€). Vad säger ni – flipp eller flopp?

“Nu är det fredagsmys…” *skratt* 
Foto: Tom Vack, Copyright Ingo Maurer GmbH, München.

Inga kommentarer på "Kondom för mysbelysning"

 1. Anna-Karin skriver:

  Jag tycker det låter som en flipp jag.

 2. Kondom på en glödlampa… nja, känns inte helt rätt. Men man får beundra uppfinningsrikedomen!

 3. Luned skriver:

  Eller så köper man lågenergilampor, och får dem matta och färdiga på en gång. 🙂 Gillar dock inte riktigt färgtemperaturen på dem, sätter hellre min tilltro till LED-baserade lampor då, de har ett färgspektra som mer påminner om dagsljus.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »