En cool 30-åring har flyttat in hos oss

För ett tag sen bloggade jag om att bokhyllan BILLY fyllde 30 år. Då nämde jag den coola mangainspirerade jubileumsupplagan BILLY BJÄSTA som en kultmöbel. Detta står jag fast vid och när även maken visade sitt gillande fick den helt sonika flytta in i vår hall. Jag bytte ut ett trähyllplan och kompletterade med ytterligare Läs Mer »

En cool 30-åring har flyttat in hos oss

För ett tag sen bloggade jag om att bokhyllan BILLY fyllde 30 år. Då nämde jag den coola mangainspirerade jubileumsupplagan BILLY BJÄSTA som en kultmöbel. Detta står jag fast vid och när även maken visade sitt gillande fick den helt sonika flytta in i vår hall. Jag bytte ut ett trähyllplan och kompletterade med ytterligare två glashyllplan för att få effekten av ljuset från spotsen som lyser genom halva skåpet (det mittersta hyllplanet är fast). Ljuset från halogenlamporna är inte fullt så starka som på bilderna utan ger ett behagligt sken och gör skåpet till något av en armatur. Det är superpraktiskt att förvara glas i vitrinskåp med dörrar (BILLY KIABY) eftersom det inte blir dammigt lika lätt. Dessutom fungerar det som ett vackert blickfång med allt glas och porslin i olika färger. Me like!


© Sara Zetterström, Little Miss Fix It 2009


Inga kommentarer på "En cool 30-åring har flyttat in hos oss"

 1. Proforma - Irene skriver:

  Jag har precis det samma fast med böcker och lite annat i! Perfekt med dörrar för!
  Kram

 2. Najs! Så det är där dina nya favorit-muggar ska få ta plats när/om det blir ett inköp. 😉
  Nu måste jag uppsöka sängen. Inte många timmar kvar innan jag hoppar i bilen och kör mot Göteborg där jag ska jobba måndag-tisdag. Ytterligare en hotellnatt… dock inget Avalon. 😉 Hade inte varit fel, tror inte jag har sovit så gott nånsin tidigare än jag gjorde då. Zzznnaarrrk!
  Kram!!!

 3. Åse skriver:

  Jag gillar också Billy, de slukar lätt alla mina böcker!

 4. Pumamamman skriver:

  Lika snyggt som alltid när du pysslar sis….Me like Billy, jag ska begravas i en tror ja…den röda.

 5. [room] by sofie skriver:

  En riktig klassisker som vi säger i "designvärlden". Ser väldigt levande ut med de färgade glasen! Hoppas allt är bra med dig!

  KRam Sofie 🙂

 6. Tjusigt, tjusigt!

  Kram Josefine

 7. Charlotte skriver:

  Billy är sannerligen en riktig duktig kameleont. Jättefint! Jag har två stycken, med vitrindörrarna, fyllda med böcker och så har jag bytt ut knopparna – alla frågar vad det är för fina hyllor och var de kommer ifrån? 🙂

 8. Anna-Karin skriver:

  Han blev ju inte mindre fin med ditt snygga färgade glas i sig, Mr Billy.

 9. Frida skriver:

  Men så Kiabys dörrar är genomskinliga ändå..? Jag känner mig förvirrad. Tänkte beställa eftersom det är 27 mil till IKEA för mig, och chattade med en kvinna som sa att Billy Kiaby vitrindörrar är täckta så man inte ser in i hyllan?!

  Jättesnyggt hur som helst! Påminner litegrann om Bergsbo…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »