Erik Buch juldukar för ILVA

I förra veckan besökte jag ju det nya varuhuset i Malmö, då passade jag även på att ta en sväng på ILVA som ligger granne med IKEA. I entrén stod fem julbord dukade av, för mig hittills okände, Erik Buch som är känd för bl. a sina blomsteruppdrag åt danska kungahuset. Nu är jag lite Läs Mer »

Erik Buch juldukar för ILVA

I förra veckan besökte jag ju det nya varuhuset i Malmö, då passade jag även på att ta en sväng på ILVA som ligger granne med IKEA. I entrén stod fem julbord dukade av, för mig hittills okände, Erik Buch som är känd för bl. a sina blomsteruppdrag åt danska kungahuset. Nu är jag lite förälskad i denna kreatör och man kan riktigt se hur roligt han måste ha haft när han gjorde dessa dukningar;

Nature Christmas
Som ett snitt rakt ur den nordiska myllan står detta bord. Med djur och natur runt knuten känns denna dukning helrätt i den eko- och blonda furu-trend som råder.

Dark Christmas
Maskulint och dramatiskt med den ovanliga julfärgen svart. Mossa, silvriga kottar och runda stenar lättar upp det mörka och hårda.

Candy Christmas
Pastellfärgat och sockersött med inspiration från Alice i Underlandet. Kidsen älskar’t säkert.

Gold & White
Som ett orört snölandskap med gyllene accessoarer där man högtidligt avnjuter julmiddagen med guldbestick.

Pompadour Christmas
Lekfullt dekadent med barocka influenser har Erik Buch här inspirerats av Ludvig den XV:es 1700-tals älskarinna Madame de Pompadour.

© Sara Zetterström, Little Miss Fix It 2009

Alla bord har verkligen sin tjusning och charm, se bara placeringskorten av kanelstänger. Något att komma ihåg till framtida adventskalas. Min personliga favorit är ändå den sista; Pompadourdukningen. Svulstig, annorlunda och inget jag själv skulle svänga ihop en jul precis och med en sådan centerpiece bara osar det ju förbjuden frukt… ha-ha. Vilket bord är DIN juldröm? Besöker du ILVA kan du nämligen vinna den.


Inga kommentarer på "Erik Buch juldukar för ILVA"

 1. Åse skriver:

  Jag har sett hans dukningar på Ilvas hemsida och de är verkligen fantastiska, där kan man absolut hänta massor med inspiration.
  Kram!

 2. Fia skriver:

  Gud nu vill jag bara ha en massa middagar och duka upp! Vilka otroligt härlig dukningar!!
  Kramkram!

 3. Sandra skriver:

  Underbara dukningar!! Älskar candy xmas och pompadour!

 4. Sara skriver:

  Åse: ja, inspirerande är ordet!

  Fia: Jag står gärna på gästlistan 😉

  Sandra: ja alla är så fina på sitt sätt 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »