Helgpyssel: adventskalender I

För några dagar sen hörde jag första tonerna av julmusik på jobbet, och för varje dag som går ökar procenten jullåtar som spelas. Med 1:a advent runt knuten är det väl dax att fixa adventskalendern om man inte redan har gjort det så här kommer ett exempel på ett perfekt pyssel till helgen (den behöver Läs Mer »

Helgpyssel: adventskalender I

För några dagar sen hörde jag första tonerna av julmusik på jobbet, och för varje dag som går ökar procenten jullåtar som spelas. Med 1:a advent runt knuten är det väl dax att fixa adventskalendern om man inte redan har gjort det så här kommer ett exempel på ett perfekt pyssel till helgen (den behöver ju bara vara klar tills på tisdag);

Knyt sidenband i krokar eller spikar som tvättlina längs väggen i en eller flera rader. Häng upp strutar och askar i band på linan. Märk ut varje paket med nummer och fyll på med passande små adventspresenter. Till barnen kan det vara bokmärken, vattenballonger, suddgummi, klistermärken, leksaksgubbar, hårsnoddar, hårgelé, pennor som några exempel.


Foto och kollage: Sara Zetterström

Kalendern har min duktiga kollega Åsa gjort. Askar, strutar, sidenband och etiketter hittar du bland IKEAs julsortiment KOTTE. Kroken heter BLECKA.


Inga kommentarer på "Helgpyssel: adventskalender I"

 1. Kattis skriver:

  Det var ett riktigt toppentips! Synd att jag inte har några barn att göra det till. Kanske till sin sambo eller endast som dekoration i väntan på de små? 😉

 2. NOOK Elin skriver:

  Vilken fin adventskalender!

 3. Ylva skriver:

  Hej!
  Hittade just hit via At Home. Vilken ljuvlig kalender, söker just efter inspiration till något sådant. Måste vara snabbfixat för nu är det inte så läng tid kvar…
  /Ylva

 4. Anna-Karin skriver:

  Såg strutarna när jag var på IKEA i veckan och gillade dem, fast jag skulle vilja se dem i ännu fler färger och mönster. Fint jobbat av din kollega.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »