Designklassiker: Juicy Salif från Alessi

En av de första presenterna jag fick av Jesper var något jag önskat hett och länge nämligen Philippe Starck‘s klassiska juicepress för italienska Alessi. Min Juicy Salif har likt en rymdfärja på månen tronat i vårat kök i ett helt decennium och jag har egentligen aldrig använt den utan helt sonika nöjt mig med att Läs Mer »

Designklassiker: Juicy Salif från Alessi

En av de första presenterna jag fick av Jesper var något jag önskat hett och länge nämligen Philippe Starck‘s klassiska juicepress för italienska Alessi. Min Juicy Salif har likt en rymdfärja på månen tronat i vårat kök i ett helt decennium och jag har egentligen aldrig använt den utan helt sonika nöjt mig med att den är så fantastiskt fin att titta på. Men till nyår slog jag på stort och började pressa citroner så det stod härliga till och det är inte en designikon för inte då den funkar top noche i både form och funktion.


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Designklassiker: Juicy Salif från Alessi"

 1. Jannice skriver:

  Vilka bilder!! Ursnyggt!!
  Passar på att önska dig och din familj en god fortsättning på det nya året !
  Kramar Jannice

 2. pernilla skriver:

  Oh vilka tjusiga bilder!
  Jag fick den i 25-årspresent förra året av min mammas sambo som hade snappat upp att den hade stått på min önskelista sedan jag var ca 14 år. =) Än så länge har den endast agerat prydnad i vårt kök, men jag är ack så nöjd. Kanske skulle ta och använda den någon gång också?
  Kram

 3. Jannice & Pernilla: Tack för komlimangerna! Det är så lätt att få snygga bilder när solen strålar och snön gnistrar utanför… 🙂

 4. Hanna skriver:

  Åhh, min gick sönder häromdagen. Trodde inte det var möjligt, men den gick i golvet och ett ben bröts. Sorg! Fast jag tycker inte att den är så himla bra att pressa på, så kanske lagar jag den och har den som prydnad…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »