C som i vitamin

Nu när det det är så förgjordans kallt ute men förförande vackert med omvärlden i vinterskrud så ligger förkylningarna och lurar både här och där, särskilt när man är tillbaka på jobbet efter julledigheten. Därför försöker jag få i mig extra mycket vitaminer. Jag fick en bok om smoothies på min födelsedag i maj och Läs Mer »

C som i vitamin

Nu när det det är så förgjordans kallt ute men förförande vackert med omvärlden i vinterskrud så ligger förkylningarna och lurar både här och där, särskilt när man är tillbaka på jobbet efter julledigheten. Därför försöker jag få i mig extra mycket vitaminer. Jag fick en bok om smoothies på min födelsedag i maj och jo, smoothie är kanske något av en sommardryck, så här vintertid är det väl mest varmare alternativ som lockar men här kommer i alla fall ett recept på en goding som jag njutit av sedan jul. Som i det mesta jag gör så hämtar jag lite fakta till stommen och resten freestylar jag… Det är förmodligen nyttigare om man skippar glassen, men varför chansa. 😉

På en höft:
125 g gammaldags vaniljglass
knappt 1 dl mild yoghurt (eller med vaniljsmak)
1 banan
ca 1 dl mjölk
ca 1/2 dl blodapelsinjuice

Mixa alltihop tills bananen är slät och servera i ett högt glas. Dekorera gärna med färsk frukt.


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Ack och ve vad jag saknar min favvooptik som är hos kameradoktorn. Det är ju helt hopplöst att fota utan dagsljus…


Inga kommentarer på "C som i vitamin"

 1. Hihi, kanske inte lika nyttig, men låter som en riktig goding! Jag har också den där boken, men har inte gjort n¨ågot ur den ännu. Här blir det oftast lite Cajsa Warg-manér, det lir lite vad som finns! 🙂 Roligt att du tittade in hos mig!

 2. josephine skriver:

  ohh vad jag blev sugen på smoothie nu, jag som inte gillar det så där jättemassor… men nu minsann, mitt i natten med 0 ingredienser hemma, då passar jag på att bli sugen 😛


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

En smaksak

 • Långt ifrån lagom

  Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

 • Lunchlättast i stan

  Jag sitter och önskar mig upp till Formex-mässan som öppnade igår. I år valde jag att inte åka men nu när mässan är igång för fullt är det inte utan att jag ångrar mig lite. Nåväl, det är främst möten med bloggkollegor och vänner som lockar, själva utbudet går det ju rätt bra att snappa Läs Mer »

 • Hög igenkänningsfaktor

  De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

 • Äppelpajs-glass

  Igår när Lisa och Marcus var här åt vi årets första kräftor. De godaste svenska Vätternkräftorna jag ätit. Till efterrätt blev det färskostglass med smak av äppelpaj. Ett recept av Elisabeth Johanssons, en grym matstylist jag f ö haft nöjet att dela kök med när jag jobbade för Ikea i vintras. Recepten finns i hennes Läs Mer »