Favoriter från Möbelmässan: Greenhouse

Som jag skrev i förra veckan är det lite kaotiskt just nu. Jobb varvat med bankmöten, varvat med upplåtelseavtal, lite middagsbjudningar och utlandsbesök på det och en make som ska iväg på skidsemester mitt under tillträdelsen. Det är ju egentligen bara formaliteter, vi bor ju liksom kvar i samma hem men ändå är det lite Läs Mer »

Favoriter från Möbelmässan: Greenhouse

Som jag skrev i förra veckan är det lite kaotiskt just nu. Jobb varvat med bankmöten, varvat med upplåtelseavtal, lite middagsbjudningar och utlandsbesök på det och en make som ska iväg på skidsemester mitt under tillträdelsen. Det är ju egentligen bara formaliteter, vi bor ju liksom kvar i samma hem men ändå är det lite runt-i-kring-fix som måste has koll på och bloggen är dessvärre det som stryker på foten. Så här en vecka efter möbelmässan är det knappast ingen i inredningsvärlden som inte rapporterat från den och detta kommer väl betraktas som yesterdays news men jag vill för min egen skull pränta ner lite tankar och minnesbilder så jag kommer att flika in med lite favoriter från årets mässa framöver och först ut blir några från Greenhouse, bilderna är mina egna:


Från min gamla skola som numera heter Linnéuniversitetet fanns det en del lekfullhet. Klädhängaren (ö th) Parasit har Johanna Nilsson, min sommarkollega, gjort. Pallen Fjäril
(n tv) av Eren Izbul tycker jag är fantastisk att bara se på, vilket hantverk!


Konstfack hade några utstickare tycker jag, extra härlig i sin enkelhet var Karolina Nyströms gula lampa In between (n tv).


Det jag föll för först i montern från Danmarks Designskole var den enorma sittmöbeln i cerise (undre bilden) “Det ser ut som att man hålller på att knyta ett band” täkte jag, och inte för inte heter den just Knuden. Hanne Kortegaard heter designern.


Inga kommentarer på "Favoriter från Möbelmässan: Greenhouse"

 1. Anna med Totti skriver:

  Jag har försökt kommentera ditt ikea inlägg men funkar inte. Super snyggt iallafall och inspirerande. Måste åka till Ikea och kolla tyg!

  Och prickigt it is. 🙂

 2. Alexandra skriver:

  Vilka annorlunda möbler.Den som jag gillade mest var väggförvaringen högst upp till vänster.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »