Reafynd – Bindefelds inbjudningskort

Natten mellan onsdagen och torsdagen gick starten för årets bokrea. Jag har inte missat många reastarter i vuxen ålder men i år valde jag sömnen framför att trängas bland boktravarna med människor i vinterluktande ytterkläder. För tyvärr är det väl så att bokrean inte är samma fyndsensation längre nu när böckerna generellt blivit billigare över Läs Mer »

Reafynd – Bindefelds inbjudningskort

Natten mellan onsdagen och torsdagen gick starten för årets bokrea. Jag har inte missat många reastarter i vuxen ålder men i år valde jag sömnen framför att trängas bland boktravarna med människor i vinterluktande ytterkläder. För tyvärr är det väl så att bokrean inte är samma fyndsensation längre nu när böckerna generellt blivit billigare över året och man enkelt klickar hem sina fynd via nätets olika boksajter. Igår passade jag ändå på att besöka en av Kalmars bokhandlar och en cerise liten skönhet fick följa med pysselsugna mig hem. Bindefelds inbjudningskort som utgavs i höstas av Micael Bindefeld där han och designern Bea Szenfeld visar inspirerande inbjudningskort för alla tillfällen mellan dop och inflyttningsfest.

Jag tycker att det är något alldeles fantastiskt extra med ett inbjudningskort som fysiskt dimper ner i brevlådan och signalerar att tid och kärlek har lagts ner på att få just mig att komma på en tillställning, som en kontrast till de snabba och ganska opersonliga alternativen som sms, facebook & mejl. Boken är fylld av fina bilder, lättföljda instruktioner och inköpsställen. Dessutom inleds varje kapitel med ett litet intro till alla festtillfällen som i alla fall sätter min kreativa sida i spinn så till den milda grad att det blir en ursäkt att ställa till med partaj i vår. Boken finns bl. a på Bokus för 83:-.


Foto & kollage: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Reafynd – Bindefelds inbjudningskort"

 1. Jag kom just på idag att jag hade glömt att bokrean startat. Jag som älskar att frossa i billiga böcker och brukar släpa hem stora travar. Det blir nog till att gå till bokhandeln imorgon och se vad som är kvar…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »