Lyx eller budget – bordsradio

Det är poppis bland bloggare inom såväl mode som inredning att visa lyx vs. budgetalternativ och just inom design är ju kopiering en ständigt aktuell fråga, hur nära får man egentligen gå? Personligen tittar jag mycket på detaljer och kan ibland inte förstå att man tycker att saker är kopierade, men ibland är helheten slående Läs Mer »

Lyx eller budget – bordsradio

Det är poppis bland bloggare inom såväl mode som inredning att visa lyx vs. budgetalternativ och just inom design är ju kopiering en ständigt aktuell fråga, hur nära får man egentligen gå? Personligen tittar jag mycket på detaljer och kan ibland inte förstå att man tycker att saker är kopierade, men ibland är helheten slående lik trots att detaljerna skiljer sig markant. Ett sådant exempel är den lilla FM-radion som det mer eller mindre gått troll i och man ser i var och varannan inredningstidning.


Väljer du Tivoli Audio iPAL för 2.095:-, Bagaren & Kocken eller Denver TR-43C för 129:-, Jula?


Inga kommentarer på "Lyx eller budget – bordsradio"

 1. Groteskt stor prisskillnad, men visst är Tivoli snyggare. Hemma hos oss har vi en liten söt internetradio från HiFi-klubben som vi är sååå nöjda med.

 2. Tivoli är snyggare. Men den andra var såpass fin att prisskillnaden i så fall hade fått mig att slå till på den.

 3. Ulrika skriver:

  Den billigare, utan tvekan!

 4. Proforma - Irene skriver:

  Tivoli är ju absolut snyggast men jag kan allt tänka mig köpa Julas också!

 5. Linda skriver:

  Jag slog till på den billigare eftersom jag tycker att den trots allt är himla fin. Men, jag ångrar mej verkligen. Mottagening för radio är värdelös. Man får rickla och mickla tills man blir tokig och stänger av helt! I sådanna fall är det värt att betala för kvalitè…

 6. Frida skriver:

  Jag valde tyvärr Denver, och det ångrar jag för den är värdelös. Svårt att öht få in några kanaler och den "håller" sig inte, utan efter en stund brusar det och man måste ställa in igen. 😐

 7. Anna-Karin skriver:

  Lyx är absolut snyggast här men budgetalternativet duger gott tycker jag.

 8. Fia skriver:

  Jag köpte en Denver i Ullared… värdelös…

 9. Köpte en Denver på Clas Ohlson förra sommaren och den var, precis som flera skriver här, värdelös. Gick inte att få in en radiokanal ordentligt. Planerade att köpa den fina från Bagaren & Kocken och vinner den — helt galet kul! — hos Trendenser i adventstävlingen. Och jag är mycket nöjd med min iPAL. Vilket ljud! Vilken skillnad!!!
  Jag rekommenderar den varmt.

 10. LinaTherese skriver:

  Jag är lycklig ägare till båda, eller tja, lycklig ägare till en Tivoli och mindre lycklig ägare till en Denver! Tivolin har fantastiskt ljud, funkar som enda stereo på större fester faktistk!! Den funkar bra med Ipod och framförallt oklanderligt ljud & mottagning även på radio. Jag svär varje gång jag har på den brusande Denver'n och tycker inte den var värda ens de små slantar den kostade!!

 11. Nellie skriver:

  Jag håller med angående Denver, den åkte tillbaka på momangen. Sämsta radion någonsin! Köpte en internetradio från HiFi-klubben istället. Klart värt pengarna!

 12. Åh, jag älskar min iPal. Tycker egentligen att den är lite småful, men vilket fantastiskt ljud!
  Den känns för övrigt som en liten vän om dagarna, då jag sitter hemma och pluggar i min ensamhet.

 13. Tack för alla skarpa, analyserande och matnyttiga reflektioner!! Det råder absolut ingen tvekan om att jag, och många med mig, tycker att iPalen är snyggast, men jag har varit jättetveksam till om kvaliteten skulle vara så mycket bättre att utseendet är värt 16x pengarna. Nu vet jag besked och det känns tryggt för om jag får för mig att köpa en en liten Tivoliradio så är det alltså bra skit!

 14. Moa skriver:

  Köp iPAL, den är bäst! Fick min i julklapp av maken och den står alltid på i köket, man kan ha den så där lite lågt som skön bakgrundsmusik men man kan också poppa högt och dans, vilket jag och min lilla busa gör ofta..

  Jättefin blogg, jag har nyss hittat hit och kollar in alla gamla inlägg, superskoj!

  Hälsningar
  Moa

 15. Jonahalice skriver:

  Good site! Good anti-spam protection of guestbook! Keep it up!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »