STUVA – en barnslig nyhet från IKEA

IKEA lanserar nyheter fyra gånger varje år, katalogsläpp i augusti, nyhet i oktober, februari och april och just det sista nyhetssläppet upplever jag som extra spännade. Kanske hör det ihop med att våren är i antågande och allt känns lite extra nytt och fräscht, eller så sparar de på godbitarna till sist helt enkelt. Bl. Läs Mer »

STUVA – en barnslig nyhet från IKEA

IKEA lanserar nyheter fyra gånger varje år, katalogsläpp i augusti, nyhet i oktober, februari och april och just det sista nyhetssläppet upplever jag som extra spännade. Kanske hör det ihop med att våren är i antågande och allt känns lite extra nytt och fräscht, eller så sparar de på godbitarna till sist helt enkelt. Bl. a gillar jag metervaran BRITTEN designat av Emma Jones, troligtvis extra mycket eftersom min stålmormor heter Britten och det är ett roligt namn. Tyget är en lätt, nästan skir bomullstextil som finns i fem olika mönster för 19:-/m.

En annan nyhet är förvaringsserien STUVA för de små människorna. Jag tycker att det är en jättefin serie med en bra balans av klassikt och lekfullt som gör att rummet kan växa med barnet och möblerna hänga med länge. Om man jämför den första och andra bilden med varann så ser man vad möbler i färg påverkar rummet. I den första bilden är möblerna vita och rummet kan lätt, med övrig inredning, anpassas för att tilltala ett äldre skolbarn. Å andra sidan känns rummet lite opersonligt, nästan sterilt. I den andra bilden sprakar färgerna och det är ingen tvekan om att det bor bus och stoj här men när barnen växer upp krävs kanske ett byte eller en ommålning av möblerna för att passa sin mognare ägare. Något att tänka på när man väljer möbler till växande barn.


Foto: IKEA


Inga kommentarer på "STUVA – en barnslig nyhet från IKEA"

 1. De gröna (vad annars) finns sedan några månader tillbaka i Wiggos rum. Superpraktiska och riktigt snygga! Det var omedelbart gillande vid första ögonkastet.

 2. Sofia Flobrant skriver:

  Sv: Tack så mycket!

 3. Helt galet fint!!! Jag har missat dem på IKEA

 4. Alexandra skriver:

  Jag gillar det jag ser!!de ser lovande ut för ikea.

 5. Frida skriver:

  Jag hittar inget STUVA på hemsidan, men det kanske är på g?

 6. HomeRiver skriver:

  Oj, då. Bäst att jag INTE tittar för mycket… Tur att jag har långt till IKEA. Eller, nu är jag visst inte riktigt uppriktig. Välkommen till ekoutlottning på min blogg 🙂

 7. Anonym skriver:

  Finns ej på hemsidan?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »