FLATTER – examensarbete 2010 av Linn Mork, Beckmans

Som jag skrev igår blev det en sväng förbi Beckmans designhögskola på Brahegatan i Stockholm. Det arbete som gjorde starkast intryck på mig (faktiskt en av få) var förpackningsdesignen av Linn Mork på reklam och grafisk form-linjen. Hon har utgått från japansk origami när hon skapade FLATTER, en förpackning för frukostbordet som lätt kan tryckas Läs Mer »

FLATTER – examensarbete 2010 av Linn Mork, Beckmans

Som jag skrev igår blev det en sväng förbi Beckmans designhögskola på Brahegatan i Stockholm. Det arbete som gjorde starkast intryck på mig (faktiskt en av få) var förpackningsdesignen av Linn Mork på reklam och grafisk form-linjen. Hon har utgått från japansk origami när hon skapade FLATTER, en förpackning för frukostbordet som lätt kan tryckas ihop vartefter innehållet töms. När det är dags för soptunnan har volymen definitivt minimerats och minskar alltså risken att “slänga luft”, helt klart bra både ur sop- och återvinningssynpunkt. En produkt skapad ur ekovågen skulle man kunna säga och visst vore det spännande att se en jätteproducent som Tetra Pak ta upp den i produktion?


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "FLATTER – examensarbete 2010 av Linn Mork, Beckmans"

 1. Martina skriver:

  Wow, skitcoolt! Grattis i efterskott! 🙂

 2. Både snygg och praktisk!

 3. Vilka underbara former, kul tolkning av ett så vanligt vardagsföremål.

 4. Mattias skriver:

  Känns som prematrure optimization. Varenda fjärdeklassare vet redan hur man viker ihop den där typen av förpackningar så att all luft kan pressas ut. Ser bara ut som en extrakostnad för producenten. Nej, är det någon som ska ha cred är det personen som designade "ursprungsförpackningen". Där har vi bra funktionell och kostnadseffektiv design!

 5. martin skriver:

  Ser fint ut men det har gjorts förut, av en 6åring

  http://www.m-site.se/post/info.cgi?id=EEkuFZVEkkPWUEagZV

  "efan Helmersson åk 6 Öjeskolan hade skissat, skrivit och konstruerat en prototyp av en expanderbar juiceförpackning. Idén tilltalade juryn så till den grad att Stefan fick ett 1:a pris på 5000 kronor, diplom och plakett för sin insats. På bilden syns han tillsammans med en representant från Tetra Pak, som vek ihop Stefans förpackning av en bit papper medan kronprinsessan intresserat såg på"

 6. "efan Helmersson åk 6 Öjeskolan hade skissat, skrivit och konstruerat en prototyp av en expanderbar juiceförpackning. Idén tilltalade juryn så till den grad att Stefan fick ett 1:a pris på 5000 krono

 7. ed hardy perfume skriver:

  förpackning. Idén tilltalade juryn så till den grad att Stefan fick ett 1:a pris på 5000 kronor, diplom och plakett för sin insats. På bilden syns han tillsammans med en repre


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »