Äntligen fredag, äntligen helg

Det finns inget skönare än när en extra lång helg breder ut sig. Efter en arbetsvecka som varit intensiv, hektisk eller med måna restimmar känns det i sann luthersk anda så skönt att “förtjäna” lite extra ledig tid att landa och ladda om. Jag älskar helgen och ledigheten, därmed inte sagt att jag tycker mindre Läs Mer »

Äntligen fredag, äntligen helg

Det finns inget skönare än när en extra lång helg breder ut sig. Efter en arbetsvecka som varit intensiv, hektisk eller med måna restimmar känns det i sann luthersk anda så skönt att “förtjäna” lite extra ledig tid att landa och ladda om. Jag älskar helgen och ledigheten, därmed inte sagt att jag tycker mindre om mitt jobb, för att det finns just lång sammanhängande tid att disponera fritt och göra det som faller mig in. Idag har det fallit mig in att åka och lyssna på presentationerna av designelevernas examensarbete i Pukeberg. Tänk att det redan gått tre år sedan jag själv stod där. Slitet innan, nervositeten och glädjen över att presentera arbetet och den efterföljande opponeringen följt av känslan av lycklig utmattning. Det är inte utan att jag kan sakna den tiden, ett kreativt heaven and hell.

Trevlig helg!


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

För en vecka sen såg jag vackra bilder på magnolia hos Martina och beundrade dem och beklagade att jag själv inte sett några i år. Döm om min förvåning när jag tog en promenad i kvarteret och det växer två sagolika träd bara några hundra meter bort…


Inga kommentarer på "Äntligen fredag, äntligen helg"

 1. Therese skriver:

  Längesedan var det som jag längtade till helg så mycket som denna! En jobbig vecka bakom sig, och nu bara blicka framåt, udnerbart!
  Märkligt det där, bara för att man älskar att vara ledig så innebär ju inte det per automatik att man inte samtidigt älskar sitt jobb som många tror, bra balans mellan de två är bra för själen.

 2. ed hardy purses skriver:

  dan var det som jag längtade till helg så mycket som denna! En jobbig vecka bakom sig, och nu bara blicka framåt, udnerbart!
  Märkligt det där, bara för att man älskar att vara ledig så innebär ju inte det per automatik att man inte

 3. ngesedan var det som jag längtade till helg så mycket som denna! En jobbig vecka bakom sig, och nu bara blicka framåt, udnerbart!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »