IKEA TILLSAMMANS – Dag 1

För dig som har missat vad jag roar mig med denna vecka så kan jag berätta att jag är med om det absolut roligaste projektet under min inredarkarriär och det är bygget av utställningen TILLSAMMANS på Skeppsbron i Stockholm. TILLSAMMANS är en del av LOVE STOCKHOLM 2010 som är Stockholm Stads stora event i och Läs Mer »

IKEA TILLSAMMANS – Dag 1

För dig som har missat vad jag roar mig med denna vecka så kan jag berätta att jag är med om det absolut roligaste projektet under min inredarkarriär och det är bygget av utställningen TILLSAMMANS på Skeppsbron i Stockholm. TILLSAMMANS är en del av LOVE STOCKHOLM 2010 som är Stockholm Stads stora event i och med kronprinsessans bröllop den 19 juni och representerar svensk design. Utställningen består av ett slott, en bar, en flytbrygga/dansgolv, ett hotell och en liten utställning i utställningen av landets designstudenter. Slottet är en på utsidan ett miniatyr av Victoria & Daniels blivande hem Haga, men insidan har åtta inredare planerat som sitt examensarbete i ett mentorprogram på IKEA. Inredningen är i sann IKEA-anda gjort med en stor portion glimten i ögat och en vision av hur den blivande drottningen och prinsens hem skulle kunna se ut. Besökarna kommer att kunna ta del av pliktrummet, det kungliga bageriet, tvättstugan, biblioteket, hagaparken, drabantsalongen, matsalen, den kungliga gymnastiksalen, barnkammaren, spökspången, klädkammaren, sovrummet, badrummet och avslutas med en rutschkanefärd ner i garaget inrett i renaste(?) guld. Som ni säkert förstår så är det som att inreda ett IKEA-varuhus, Villa Villekulla och Lustiga Huset under ett och samma tak. Trots att tidspressen är stor, det är invigning på måndag, och just för att vi är många inlånade inredare är det otroligt roligt och givande. Igår tillbringade jag större delen av dagen i det guldiga garaget medans dagen har ägnats åt matsalen där tofsbeprydda sittpallar har sytts och funderingarna kring hur vi bäst förverkligar den spektakulära takkronan; sju meter hög – av champagneglas, bestick, tyll, sidenband, murgröna och ballonger.
Jag tvår mina händer då jag tog med mig fel kameraobjektiv men här kommer i alla fall lite snapshots från gårdagen.


Det går åt mycket rekvisita när man ska inreda ett helt slott. Kaffekopparna väntar på lackering för att sedan bli väggprydnader i det kungliga bageriet (köket).


Vad är ett kungligt bröllop utan mängder av presenter? Vissa kanske mer uppskattade än andra och för det ändamålet finns en fiffig bokhylla som man lätt kan snurra runt och påpassligt visa gåvorna om avsändaren råkar komma på besök. Vad finns i en kunglig gymnastiksal om inte vikter av guld? Kronprinsessan kommer ju praktiskt nog att dela hem med sin personliga tränare. Barnkammaren har hamnat på ända och golv har blivit tak.

När jag ser bilderna som inte ens visar en bråkdel av den slutgiltiga utställningen blir jag så exalterad att jag bara måste uppmana alla som har möjlighet att se det färdiga resultatet. 6-19 juni är slottet öppet alla dagar kl 11-19 för alla!


Inga kommentarer på "IKEA TILLSAMMANS – Dag 1"

 1. Alexandra skriver:

  Vad spännande.Har jag tid så ska jag ta mig dit.

 2. Undrar om ni sprayat samma lådor som jag har ett inlägg om på min blogg?

 3. Men du!!!!!!!Vad kul det visste jag inte. Att du var där. Jag kommer såklart förbi! Kram

 4. Magda skriver:

  Nämen! Jag googlade Ikea Tillsammans för att se om det fått nån press än, och så hittade jag din blogg. Roligt!
  Får se om jag lägger upp några bilder snart.

  Hoppas du fått sova ut! 😉

  /Originalaren i det senare inlägget (gick inte att kommentera där), du vet hon från Helsingborg

 5. Nämen! Jag googlade Ikea Tillsammans för att se om det fått nån press än, och så hittade jag din blogg. Roligt!
  Får se om jag lägger upp några bilder snart.

 6. tiffany rings skriver:

  Ikea Tillsammans för att se om det fått nån press än, och så hittade jag din blogg.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »