Traditionsenlig loppis

För tredje året i rad åker vi nu mot den årliga loppisen på Gnistan söder om Karlskrona. Det är en fantastisk loppis med ett lite speciellt arrangemang av en lokal idrottsförening. Först köar alla utanför grindarna, sen släpps man in och har en halvtimme på sig att reka utbudet och lägga bud. Prick klockan 14.00 Läs Mer »

Traditionsenlig loppis

För tredje året i rad åker vi nu mot den årliga loppisen på Gnistan söder om Karlskrona. Det är en fantastisk loppis med ett lite speciellt arrangemang av en lokal idrottsförening. Först köar alla utanför grindarna, sen släpps man in och har en halvtimme på sig att reka utbudet och lägga bud. Prick klockan 14.00 öppnar handeln och om man vill ha något särskilt mycket är det bäst att hålla sig på plats för om någon annan spanat in samma pryl så blir det budgivning! Förra året gjorde Jesper och jag misstaget att spana in 3 saker, välja varsin budgivning (jag förorade min, Jesper vann sin och en urfin hatthylla) och sedan rusa till den tredje bara för att upptäcka att det vi med facit i hand ville ha mest redan gått för en ynka 50-lapp. Då var det en industrilampa och det är det vi är på jakt efter idag (kan bli svårt efter det senaste årets hype). Vi letar lampa dels till köket och även till sovrummet. Som vanlig spanar jag efter bokstaven “S” och dalahästar också… Sköna söndag!


Foto: bilder från Sköna Hem


Inga kommentarer på "Traditionsenlig loppis"

 1. Ramona skriver:

  Ser fram emot att se vad ni erövrade.

 2. Lina skriver:

  Saknar svenska sommar loppmarknader – men lyckades fynda på en liten italiensk "antikmarknad". God "jaktlycka" och glad sommar!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »