Time Present av Cecilia Dreyfert

En av utställningarna på Formex var den av Trendgruppen utvalda designexaminater och deras arbeten från några av landets deisgnskolor. Jag tycker alltid det är jättespännande med ung formgivning och att höra tankarna bakom formgivningen, förmodligen för att jag själv kan relatera till min kandidat på Designprogrammet. Något som jag tycker stack ut i mängden var Läs Mer »

Time Present av Cecilia Dreyfert

En av utställningarna på Formex var den av Trendgruppen utvalda designexaminater och deras arbeten från några av landets deisgnskolor. Jag tycker alltid det är jättespännande med ung formgivning och att höra tankarna bakom formgivningen, förmodligen för att jag själv kan relatera till min kandidat på Designprogrammet.

Något som jag tycker stack ut i mängden var charmiga Cecilia Dreyferts Time Present och så här säger hon själv om sitt arbete: – Idag när vi är många som upplever att vi inte ‘har tid’ och söker verktyg mot stress – orsakat av en kamp mot klockan – behöver vi reflektera över vår perception av tid. Med ‘Time Present’ gör jag tiden synlig, till ett immateriellt objekt.

För mig är det ett spännande objekt som verkligen väcker tankar om tiden. Tid är pengar säger man ju (ljuset är format som en diamant) och det är intressant att hon har synliggjort tiden som ett ljus – gjort något så flyktigt som tid till något greppbart. 1h. Personligen började jag fundera över om det mest värdefulla vi kan ge varann, i vårt stressade samhälle, är just tid? Vad tycker du?


Foto: Pressbilder publicerade med tillåtelse av designern


Inga kommentarer på "Time Present av Cecilia Dreyfert"

 1. Tid och kärlek. Och kärlek betyder ju bl a att man ger varandra tid.

 2. jaaa….hon är fantastiskt filosofisk i sin design!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »