Söndagspyssel – överdrag till fotpallen

ÄNTLIGEN! (Gert Fylking kunde inte sagt det bättre) Någon som minns att jag hotade med att sy ett överdrag av mitt Asolo Berry-tyg från Designers Guild? Anyway, det enda jag gjorde då var att måla underredet på puffen, jag satte aldrig saxen i det den gången för jag misstänkte att det skulle bli ett hell Läs Mer »

Söndagspyssel – överdrag till fotpallen

ÄNTLIGEN! (Gert Fylking kunde inte sagt det bättre) Någon som minns att jag hotade med att sy ett överdrag av mitt Asolo Berry-tyg från Designers Guild? Anyway, det enda jag gjorde då var att måla underredet på puffen, jag satte aldrig saxen i det den gången för jag misstänkte att det skulle bli ett hell of a project. Vad rätt jag fick, men idag fanns det kraft och tålamod att ro det i hamn så nu tronar den där – den gamla fotpallen från IKEA i nya kläder. Jag var på väg ut och springa när himlen öppnade sig och regnet bokstavligen vräkte ner. Snabbt som tusan slet jag fram symaskinen, bäst att sy medans nålen är trädd liksom. Det tog ungefär fem timmar, inklusive middagspaus. Tur att jag hade träningskläder på mig för det var ganska svettigt i åskvärmen… 🙂 Lampupphängen köpte jag på Bolagret förra hösten, och efter att ha lekt hobby-elektriker en kväll blev det en annorlunda armatur. Den matchar pallen precis så väl som jag såg framför mig. Om jag är nöjd? Jag är precis så nöjd som man kan vara efter ett projekt som innehållit sju sorger och åtta bedrövelser (läs: omåttlig skjutande på morgondagen, för lite tyg, trasigt blixtlås, trådigt tyg, felmätning och trådtrassel) men som ändå slutar ganska lyckligt. Vad ska jag nu inte göra på höstens juntor? *skratt* NU ska jag ut och springa. Jag önskar er alla en skön söndagkväll!


Foto & kollage: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Söndagspyssel – överdrag till fotpallen"

 1. Wow! Skitsnyggt resultat. Det där tycket går inte av för hackor…

 2. Oh så fint! Det blev ju toppen tillsammans med lampsladdarna.
  Psss… Jag håller tummarna fortfarande. 😛 Hojta till när jag kan släppa. 🙂

 3. Proforma - Irene skriver:

  Verkligen snyggt! Lampan också…

 4. gella skriver:

  Wow så hurtigt!! Och så snyggt!! 😀

 5. Nice!

  Verkligen fin fint!!

  Må gott

  Maliin

 6. Limpan skriver:

  Me and Chali likes your Puff-överdrag å "måla underredet på puffen". Vi skrattar åt våra egna skämt. Kram kram från oss!

 7. Materielltjej skriver:

  Dutti tjej. Jättefint fixat

 8. Ramona skriver:

  Slår vi kommentarsrekord snart?

 9. Oj, vad fint! Tyget är helt ljuvligt, Designers Guild är en storfavorit hos mig. Som en underbart färgglad liten karamell:-)


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »