Årets rosa band är formgivet av Liselotte Watkins

Hej! Nu finns jag återigen bakom tangentbordet, full av energi! På flyget hem efter vår välbehövliga semester i de lappländska fjällen kom jag över den första dagstidningen på tio dagar och läste då att min favorit (och hela Sveriges mest uppskattade modeillustratör) Liselotte Watkins formgivit det rosa bandet i år. Är det redan oktober? hann Läs Mer »

Årets rosa band är formgivet av Liselotte Watkins

Hej! Nu finns jag återigen bakom tangentbordet, full av energi! På flyget hem efter vår välbehövliga semester i de lappländska fjällen kom jag över den första dagstidningen på tio dagar och läste då att min favorit (och hela Sveriges mest uppskattade modeillustratör) Liselotte Watkins formgivit det rosa bandet i år. Är det redan oktober? hann jag (lätt dagvill) att tänka, då det brukar vara årets rosa månad som Cancerfonden driver sin gedigna kampanj i kampen mot bröstcancer. Men det visade sig att smyglanseringen ägde rum redan på Tjejmilen som gick av stapeln i Stockholm förra helgen. Under hela oktober månad kan man stödja kampanjen genom att köpa bandet för 25:- på ICA, Apoteket, Lindex och Clas Ohlsson. Formgivaren säger själv om sitt uppdrag: – Även om ämnet är allvarligt och jag själv har förlorat två vänner i bröstcancer, så känns det viktigt att plocka fram det glada även när det är tungt. Mönstret påminner mig lite om min barndom på 70-talet och min mammas glada T-shirtar. Jag ville göra en armé av bröst som tillsammans känns starka – som fåglar på en telefonlinje ute i det fria. Själv tycker jag att bandet är superfint, i sin enkelhet, men det är väl knappast någon skräll då jag gånggång hyllat illustratören. Och dessa 70-talstuttar gör mig just glad och inte minst jättefull i skratt då jag genast tänker på min egen mamma som liksom de flesta andra när vi barn var små ogenerat solade topless på stranden. Och de gånger hon hysterisk rusade runt skrikandes med brösten flängandes, skuttandes och valsandes mellan haka och knän då någon saftsugen geting kommit för nära… *skratt*


Foto: Cancerfondens pressbilder av Melker Dahlstrand och självporträtt av Liselotte Watkins


Inga kommentarer på "Årets rosa band är formgivet av Liselotte Watkins"

 1. pernilla skriver:

  Jättefint! Jag blev lite full i skratt när jag läste om din mamma 😀

 2. Morsken skriver:

  Hej Hjärtat och välkomna hem!
  Vilket otroligt vackert "Tutt-band"!!!
  Det ser jag fram emot att få bära i höst, ovanför mina än så länge friska "våta raggsockar"…
  Jaadu.. DE stunderna glömmer man aldrig…:))

  Puss från Morsken!

 3. Maja skriver:

  Bandet är bara så läckert – definitivt snyggaste designen hittills! Allt Watkins rör vid blir till guld! Och din mamma lät ju bara för härlig, haha! 😀


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »