Hembakat är bäst – vaniljhjärtan del I

Igår lanserade IKEA sin kokbok som är en del av vitvarukampanjen HEMBAKAT ÄR BÄST. 30 klassiska bakrecept i samarbete med Hembakningsrådet samsas med köksinspiration i denna kokbok som bara finns på varuhuset i begränsad upplaga – för alla kunder som går i kökstankar. Jag byggde inspirationsdelen inför kampanjen i varuhuset. Köket och dukningen skulle såklart Läs Mer »

Hembakat är bäst – vaniljhjärtan del I

Igår lanserade IKEA sin kokbok som är en del av vitvarukampanjen HEMBAKAT ÄR BÄST. 30 klassiska bakrecept i samarbete med Hembakningsrådet samsas med köksinspiration i denna kokbok som bara finns på varuhuset i begränsad upplaga – för alla kunder som går i kökstankar. Jag byggde inspirationsdelen inför kampanjen i varuhuset. Köket och dukningen skulle såklart andas mjöldamm och bulldoft och när jag fick tjuvkika i kokboken inför bygget häpnade jag över den fantastiska stylingen, inte precis bakmys a la Leila utan snarare med så strama linjer att pythagoras skulle blivit avundsjuk. Forsman & Bodenfors är reklambyrån bakom de flesta av IKEAs kampanjer, så även denna gång. Just för att det är så okokbokigt gillar jag det extra mycket. Häftigt och annorlunda! Bakbilderna är tagna av Carl Kleiner/Agent Bauer och ni kan se dem här. Jag fastnade för många av recepten men inför morgondagens premiärjunta efter sommaren så har jag just givit mig på vaniljhjärtan. Smördegen ligger på kylning så nu är det dags för vaniljkrämen och det är visst the tricky part har jag förstått. To be continued…


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Hembakat är bäst – vaniljhjärtan del I"

 1. Addis skriver:

  Sjukt coola bilder till kokboken. Måste nog ta mig till IKEA…

 2. Sofia-Tingelings skriver:

  Känns sjukt att jag är sugen på att köpa ett kök så jag kan få kika lite mer i den här kokboken.

 3. Sofia-Tingelings skriver:

  Hittar ingen mailadress till dig, men ville bara hälsa att det går jättebra att blogga om byrån. Kramar!

 4. Anna Pettersson skriver:

  Hej! Hoppas dina vaniljhjärtan blev smarriga. Nyfiken på resultatet 😉
  Kika gärna in hos oss på Livet hemma, du kanske är sugen på att rapportera lite från Kalmar?

 5. AnGeeL skriver:

  HejHej!

  Jag älskar Vaniljhjärtan och har hatat vartenda recept jag har gett mig på. Och jag har varit väldigt nyfiken på den här kokboken, som säkerligen inte längre finns, det är jue nästan 2 år sedan du skrev detta.. men jag är verkligen desperat efter ett riktigt Vaniljhjärta-recept och undrade om du kunde ge mig det som står i den boken? Det skulle vara gudomligt snällt av dig !! Du kan nå mig på min mail-adress, kan skriva den här oxå – TearsOfAnAnGeeL@live.se! Snälla, snälla svara så fort du ser detta! Kram på dig! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »