Varför är inte repor en snygg inredningsdetalj?

Tänk vad fint vårat vardagsrumsgolv skulle vara i så fall! De som bodde här innan oss måtte dansat träskodans, eller gillat att flytta på tunga, vassa grejer för tusan vad repig parketten är på sina ställen. I sann hursmorsanda (ska ha syjunta ikväll) kommer här ett antirep-tips som självaste Martha kunnat vara mamma till. Möbeltassar Läs Mer »

Varför är inte repor en snygg inredningsdetalj?

Tänk vad fint vårat vardagsrumsgolv skulle vara i så fall! De som bodde här innan oss måtte dansat träskodans, eller gillat att flytta på tunga, vassa grejer för tusan vad repig parketten är på sina ställen. I sann hursmorsanda (ska ha syjunta ikväll) kommer här ett antirep-tips som självaste Martha kunnat vara mamma till. Möbeltassar är trots sitt namn bra även till diverse andra inredningsprylar. Trubbiga lampfötter, skrovliga ljusstakar eller tunga blomkrukor kan vara förödande för både golv och bordsskivor men det är då den lilla klistriga filtdutten kommer in i bilden. Det finns även hela ark som man kan klippa valfria former ur på ex. Claes Ohlsson eller andra allt-mellan-himmel-och-jord-butiker. Vår stora blomkruka hade ytterligare repat golvet lite (förmodligen när vi dammsugit och puttar runt den) men med några möbeltassar var den dåliga vanan historia! Har du något som behöver mjukas upp lite? Tänk på att sätta filttassarna så långt från kanten som möjligt för man vill ju inte att det ska lysa vita duttar i mellanrummet mellan pryl och underlag. Happy hoovering!


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Varför är inte repor en snygg inredningsdetalj?"

 1. Visst är det en bra uppfinning! Men ibland tenderar de att trilla av, och inte upptäcker man det heller förrän man ser den nya, fina repan i golvet 😉


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »