Oktobernytt: IKEA PS MASKROS i storlek S

Sedan IKEA släppte sin senaste PS-kollektion för ettochetthalvt år sen är det nog många med mig som drabbades av blixtförälskelse när Marcus Arvonens maskroslampa gjorde entré. Och om man händelsevis inte blev kär på stört så fanns det ju tillfälle att se den i än det ena och än det andra sammanhanget och kanske kom Läs Mer »

Oktobernytt: IKEA PS MASKROS i storlek S

Sedan IKEA släppte sin senaste PS-kollektion för ettochetthalvt år sen är det nog många med mig som drabbades av blixtförälskelse när Marcus Arvonens maskroslampa gjorde entré. Och om man händelsevis inte blev kär på stört så fanns det ju tillfälle att se den i än det ena och än det andra sammanhanget och kanske kom den allra bäst till sin rätt om man fick se den lysa upp mörkret och kasta sitt vackra skuggspel på omgivningen. MEN, det fanns ju ett stort men med den här skulpturala ljuskällan och det var att den inte passade sig i gemene hem. Nej med en diameter på 0,8 m så kräver den sin omgivning och en vanlig 2,40 villa står sig ganska slätt i konkurrensen om den perfekta takhöjden. Vad gör IKEA då? Jo de lanserar nu en lillebror till IKEA PS MASKROS som, med sina ø50 cm och 499:-, passar de många människorna! Jag var den första att jubla eftersom jag vet hur stor efterfrågan har varit på en mindre variant. Dessvärre tonade jublet ut och skepsisen tog istället plats. IKEA har verkligen designeliten innanför sina portar och det märks i den stora MASKROS-lampan som är så otroligt vacker i sin enkelhet, proportioner, luftighet och skulpturala uttryck. Men med den lilla varianten har kostnadsmedvetenheten lagt krokben för formen och man använder samma storlek på fröerna som till den stora, med resultatet att hela uttrycket plattas ut och gör den lilla lampan lite randig och kantig Något som jag tycker syns ännu tydligare i verkligheten än på bilden. Synd på en sådan god idé. Vad tycker ni, hamnar MASKROS small i hiss eller disskorgen?


Foto: IKEA


Inga kommentarer på "Oktobernytt: IKEA PS MASKROS i storlek S"

 1. Moa skriver:

  Den hamnar hos Moa och Fisen, tror jag, ska bara se den i verkligheten först! :o)

 2. Lotten skriver:

  Hmm… på bilden ser den ju inte så kul ut faktiskt. Även om idén var god så får det nog bli diss för min del…

 3. Loppan Lorum skriver:

  Visst, den stora är klart snyggast, men Jag tycker nog den lilla ser bättre ut i verkligheten än på den där bilden i a f. Tack och lov, eftersom jag just hängt upp en här hemma! 🙂

 4. Ulrika skriver:

  Ja, den ser inte så kul ut på bilden, kanske är den bättre i verkligheten. Eller så är det kanske nödvändigt att lampan är så där stor som originalet för att den ska bli sådär snygg och maffig som man vill ha den?

 5. pernilla skriver:

  Att döma av bilderna så ser den lite trist ut. Den ser lite ut som en dålig kopia, typ som alla taskiga kopior av Mooois Random light.

 6. tush skriver:

  iden får hiss

 7. Anonym skriver:

  Fortfarande en HISS. Jag har den mindre här hemma och den ser betydligt rundare ut än på din bild. Vacker design rakt igenom!

 8. carina skriver:

  Jag såg det på IKEA häromdagen och det exemplaret såg bättre ut än på bilden men helt klart är den stora magnifik men den lilla kommer att bli en storsäljare. Vi har den stora som tog tid att hitta bra plats till men nu kommer man inte att vara så unik längre när väldigt många fler kommer att köpa den lilla. Men så är ju IKEA för de många människorna så det är väl rätt tänkt ändå!

 9. DAHLARNA skriver:

  Jag är en av de som efterfrågat & längtat efter denna mindre maskroslampa! Jag har tyvärr inte sett den live än, men hoppas innerligt att jag gillar den även då. För jag SKA ha en :-)! Jag har dock hoppats på att det ska bli lika fint & ge samma effekt som den stora. Vi ses på söndag! Kram


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »